Med prevozom z intervencijskim vozilom policije umrl 48-letni občan

Sinoči so policisti na Koroškem intervenirali zaradi nasilja v družini. Zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega so za prisotnost zaprosili zdravnico in reševalce,  ki so prišli na kraj. Ob interveniranju je osumljeni napadel policiste in sicer jih je poškropil s solzivcem, nakar je skozi odprto strešno okno skočil na streho stanovanjske hiše.

 

Po dalj časa trajajočem prigovarjanju se je vrnil v hišo, kjer so ga prijeli in vklenili s sredstvi za vezanje in vklepanje, hkrati pa so mu zdravnica in reševalci zaradi slabega psihičnega stanja  nudili pomoč.

Med prevozom z intervencijskim vozilom policije, na strokovni pregled v zdravstveni dom, je osumljeni naenkrat izgubil zavest. Kljub takojšnjemu oživljanju, tako policistov kot zdravstvenega osebja, je 48-letni osumljenec umrl.

Ogled kraja dogodka so v prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo,  s katero bo ugotovljen vzrok smrti.

Generalni direktor policije bo imenoval komisijo, ki bo preverila uporabo policijskih pooblastil.

PU Celje