Med prejemniki odličij Zdravniške zbornice Slovenije za leto 2023 so tudi Ana Fajmut, dr. med., Gašper Keber, dr. med., in Barbara Čreslovnik, dr. med.

Zdravniška zbornica Slovenije je podelila odličja za leto 2023. Med prejemniki so tudi koroški zdravniki Ana Fajmut, dr. med., Gašper Keber, dr. med., in Barbara Čreslovnik, dr. med., katerim je Zdravniška zbornica Slovenije izrekla zahvalo za izjemno nesebično zdravniško in srčno človeško pomoč prebivalcem Črne na Koroškem ob poplavah.

 

“Avgusta letos so Slovenijo prizadele uničujoče poplave. Črna na Koroškem je eno izmed območij, ki je bilo najbolj prizadeto in odrezano od sveta. Ana Fajmut, dr. med., Gašper Keber, dr. med., in Barbara Čreslovnik, dr. med., so zdravniki, ki so kljub vsem naravnim in tehničnim izzivom pokazali izjemno požrtvovalnost, iznajdljivost in predanost svojemu poslanstvu ter nesebično pomagali pri zagotavljanju primarne zdravstvene oskrbe v prvih dneh po katastrofalnih poplavah na območju Črne na Koroškem,” so zapisali v obrazložitvi.