Magister Vladimir Smrtnik: Moja podpora velja dr. Anžetu Logarju

V nedeljo je drugi krog predsedniških volitev v Sloveniji, pomerila se bosta Nataša Pirc Musar in dr. Anže Logar. Podžupana Občine Bistrica pri Pliberku, magistra Vladimirja Smrtnika, smo prosili za kratko izjavo pred drugim krogom volitev. Za naš portal je povedal naslednje:

 

Moja podpora velja dr. Anžetu Logarju, ker je v vseh ozirih neosporavan, zavezan demokratičnim vrednotam, brez kakršnihkoli škandalov ali tajkunskih povezav, prav tako pa je v vsej svojji politični karieri bil vselej dosleden zagovornik človekovih ter manjšinjskih pravic. Koroški Slovenci smo ga zelo dobro spoznali kot zunanjega ministra v prejšnji vladi predvsem po tem, da v odnosu do sosednjih držav ali tudi na evropskem političnem parketu nikoli ni nastopal agresivno ali morda celo nestrpno, pač pa vselej jasno in nedvoumno, tudi kadar je šlo za pravice manjšin in zapostavljenih v družbi.

Prepričan pa sem, da bo tudi predsednik, ki bo nadaljeval zelo pozitivno sprejeto pot zbliževanja med narodi ter med sosedi in tudi pot sprave ter povezovanja dokaj polariziranega slovenskega naroda, ki ga je začrtal že dosedanji predsednik Borut Pahor, kateremu se izrecno zahvaljujem za dobro opravljeno delo.