mag. Ivanka Stopar: Hvaležna sem, da mi je bilo dano 26 let uspešno voditi Srednjo šolo Ravne na Koroškem

Izjava za javnost ravnateljice Srednje šole mag. Ivanke Stopar ob nedavnem glasovanju članov sveta zavoda Srednje šole za njeno razrešitev z mesta ravnateljice Srednje šole Ravne na Koroškem:
“Direktor Šolskega centra Ravne na Koroškem me je obvestil, da so člani seje sveta zavoda glasovali za mojo razrešitev z mesta ravnateljice Srednje šole Ravne na Koroškem. To odločitev sprejemam z obžalovanjem, saj sem vseh 26 let ravnateljevanja svoje delo opravljala vestno, zagnano in odgovorno. Gotovo sem v tem času spregledala katerega od več kot 2800 predpisov in podzakonskih aktov in naredila tudi kakšno napako, a nikoli v škodo dijakov. Dijakom, njihovim staršem in velikemu delu mojega čudovitega kolektiva sem posvetila svoje življenje in ponosna sem na vse, kar smo ustvarili skupaj. Ali je bilo glasovanje o moji razrešitvi zaradi nekaterih manjših napak, ugotovljenih v dveh inšpekcijskih postopkih, res potrebno in ali je bila to modra odločitev, bo pokazal čas. Nobenega dokumenta ni, ki bi moje vodenje resno obremenjeval, kljub temu pa je SVIZ- sindikat Svetu šole že dvakrat predlagal mojo razrešitev, ki so jo člani sveta šole prvič zavrnili, drugič pa je niso izglasovali, v tretje pa je, ob spremenjeni sestavi sveta šole, glasovanje za mojo razrešitev uspelo. Hkrati pa niso sprejeli mojega predloga za predčasno prekinitev mandata, ki sem ga podala ob zavedanju, kako močna je politična volja, da odidem. Odšla bom ponosno, saj rezultati, ki smo jih skupaj s kolektivom ustvarili v zadnjih 26. letih, govorijo sami zase. Zgradili smo dober kolektiv, lahko smo ponosni na odnose z dijaki in starši, imamo novo, izvrstno opremljeno šolo. Prav tako sem ponosna, da so naši nekdanji dijaki danes uspešni in častni ljudje.
Hvaležna sem, da mi je bilo dano 26 let uspešno voditi Srednjo šolo Ravne na Koroškem. Da smo bili res uspešni, med drugim pričajo moja državna nagrada na področju šolstva, nagrada občine Ravne in občine Črna na Koroškem, že drugi mandat sem članica Državne komisije za poklicno maturo, Predsednica Skupnosti Izobraževanja odraslih, podpredsednica Društva Ravnatelj. Zato odhajam z dvignjeno glavo in željo, da bi šlo našim dijakom, kolektivu in šoli še naprej dobro.”
mag. Ivanka Stopar