Lavre se bo zavzemal za gradnjo nove bolnišnice v Slovenj Gradcu

Janez Lavre, novi stari direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, je predstavil aktivnosti in načrte za prihodnost slovenjgraške bolnišnice, med drugim je omenil tudi možnost gradnje nove bolnišnice.

Janez Lavre je novi direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. (Foto: Veronika Savnik)

Janez Lavre je v petek, 29. januarja, po tem ko je bil imenovan na seji sveta zavoda in prejel soglasje vlade, ponovno zasedel mesto direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Na današnji novinarski konferenci je predstavil aktivnosti in načrte za prihodnost koroške bolnišnice, med njimi kadrovske in investicijske. Zanimivi so predvsem slednji, saj omenja možnost gradnje nove bolnišnice.

V investicijskih načrtih, ki jih je Lavre vključil že v predstavitev kandidature za direktorja na zadnjih dveh razpisih, izpostavlja možnost gradnje nove bolnišnice v Slovenj Gradcu na drugi lokaciji. Ta bi lahko stala ob načrtovani hitri cesti na severni strani Graške gore. Bolnišnica bi bila namenjena akutnim obravnavam, vanjo bi umestili tudi urgentni center, poroča STA.

Financiranje gradnje nove bolnišnice je možno s pomočjo državnih in evrospkih sredstev, odločitev s strani države pa pričakuje v prihodnjih dveh mesecih. Če bo država dala zeleno luč, se bi lahko gradnja začela v letu 2023, je na današnji novinarski konferenci predstavil Lavre, vredsnot investicije pa ocenjuje na 250 do 300 milijonov evrov.

Če se načrt gradnje nove bolnišnice ne bi uresničil, pa se bo Lavre zavzemal vsaj za rušenje starega kirurškega bloka in gradnjo novega.

NK