Krog življenja

Rak na prostati je najpogostejša oblika raka pri moških pri nas. Za njim na leto zboli okoli 1500 moških, 400 pa jih na leto tudi umre. To je pretežno bolezen starejših moških, zato je preventiva izredno pomembna, predvsem za moške po 50. letu starosti. O raku in njegovi preventivi pa je zelo pomembno tudi ozaveščati. V ta namen Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan s podporo Merkur Zavarovalnice organizira dogodek Krog življenja. Gre za športno-humanitarni projekt, s katerim promovirajo zdrav način življenja in s katerim želijo pokazati, da se lahko tudi po bolezni še vedno aktivno ukvarjamo s športom.

 

 

24-urna hoja za dober namen

Projekt Krog Življenja se bo v Grajskem parku začel v petek, 27. maja, ob 17.00 in končal v soboto, 28. maja, prav tako ob 17.00. V tem času bodo prijavljene ekipe 24 ur nepretrgoma hodile po parku ter nabirale kroge – v gibanju mora namreč vseskozi biti vsaj en član ekipe. Ob tem se bodo zvrstili različni spremljevalni dogodki – predstavitev knjige Tadeje Brankovič, Peta olimpijada, predavanje o zdravi prehrani, otroški nogometni turnir Onkoman cup, stand up nastop Gašperja Berganta in Žana Papiča, koncert Vilija Resnika

Dogodek Krog Življenja bo imel poleg osveščevalne tudi dobrodelno noto, saj bodo na dogodku s pomočjo Merkur zavarovalnice zbirali sredstva za letno glasbeno terapijo za Junake 3. nadstropja – za male borce, otroke in mladostnike, ki so se ali pa se še borijo s krvnimi boleznimi ali rakom.