Kriketaši iz Mežice ubranili naslov prvakov slovenske kriket lige

Mežiški kriketaši so ubranili naslov prvakov in letos ponovno osvojili Slovensko kriket ligo. Na finalni tekmi v Valburgi so z razburljivim preobratom ugnali  domačine iz Škofje Loke.

V finalu letošnje izvedbe Slovenske kriket lige 40/40, v kateri so poleg domačih ekip iz Mežice, Bele Krajine, Škofje Loke in Ljubljane, nastopili tudi Avstrijci iz Gradca in Hrvati iz Zagreba, sta se v Valburgi pomerili ekipi Mežice in Škofje Loke. Favoriti finala so bili domačini, saj so bili v letošnji Slovenski ligi 40/40 neporaženi.

Na igrišču v Valburgi, kjer lepo sončno vreme ponuja krasne poglede na Kamniške Alpe, so domačini dobili žreb in izbrali odbijanje. Ob prvem odmoru po 17 nizih je gostom kazalo zelo dobro, saj so uspeli izločiti kar polovico domačih odbijalcev, ki so zbrali samo 69 tekov. Nadaljnji potek tekme pa je pokazal, kako razburljiva in nepredvidljiva je lahko tekma kriketa. Gosti so do konca 40 nizov uspeli izločiti samo še dva odbijalca, Ramanjot Singh in Ikram Awais sta se zelo izkazala; prvi je dosegel prvo stotico v letošnjem tekmovanju, drugi pa je zbral odličnih 70. Mežičanom do konca predvidenih 40 nizov ni uspelo izločiti dveh asov Škofje Loke, skupni rezultat domačih je bil 227, kar je predstavljalo težko dosegljiv cilj. A Mežičani se niso predali kljub temu, da so že v drugem metu izgubili prvega odbijalca in kapetana Primoža Pustoslemška.

V zaključku tekme sta se izkazala Maiwand Momand in Nyazi Najibullah in potrpežljivo zbrala potrebnih 230 tekov. Neverjeten potek igre je presenetil obe ekipi. Tudi v kriketu lahko rečemo, da je žoga okrogla, da zmagovalec ni znan vse do zadnjega trenutka. Mežičani so presenetljivo, a zasluženo obranili lanskoletni naslov, ki so si ga priborili na domačem igrišču v Mežici.

Ekipo Mežičanov je sestavljalo pet Korošcev in pet Afganistancev iz Gradca, v ekipi Škofje Loke pa je bilo deset indijskih in pakistanskih priseljencev ter en domačin. Končni rezultat je bil 227/7(40 nizov) za Škofjo Loko in 230/4(32.5) za Mežico. Gostje iz Mežice so domačine ugnali za 5 vratc.

Foto: Borut Čegovnik

JP