Korotan zmagal na Hajdini, Dravograd doma izgubil z Račami

V 5.krogu 3.SNL vzhod sta bili koroški ekipi polovično uspešni. Koroška Dravograd je doma izgubil z Račami, Korotan pa se z gostovanja s Hajdine vrača z vsemi tremi točkami. Rače so v Dravogradu zmagale z 2:0, Prevaljčani pa so na Hajdini zmagali z 2:1.

 

Nogometaši Koroške Dravograda so znova razočarali. Okrog sto gledalcev je v Dravogradu videla nov poraz domačih, že četrtega zapored. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu. V 55.minuti je goste v vodstvo popeljal Daniel Leben, zmago je v tretji minuti sodnikovega podaljška potrdil Žan Rajšp. Ob porazih je za strokovno vodstvo Koroške Dravograda najbolj zaskrbljujoče to, da Dravograjčani že četrto tekmo zapored niso zatresli nasprotnikove mreže.

Korotan pa je po dveh uvodnih porazih na začetku sezone ujel pravo formo. V zadnjih treh krogih so Prevaljčani osvojili sedem točk. Na Hajdini so povedli v 11.minuti, ko je enajstmetrovko realiziral Kan Kovač. izenačil je Ian Emeršič v 35.minuti, tudi on je bil uspešen iz enajstmetrovke. Zmagoviti gol je dal v 65.minuti Blaž Kovač.

Z drugo zaporedno zmago se je Korotan na lestvici dvignil na šesto mesto. Koroška Dravograd ostaja pri treh točkah pri dnu, za njim sta le Premium Dobrovce in Šmartno 1928, ki sta še brez točk, imata pa tekmo manj.

Trener Korotana Tin Kuzma je tako ocenil današnjo tekmo:

“Za nami je težko gostovanje in dobra tekma. Pokazali smo pravi karakter in ekipni duh. Danes je čas za veselje. Gremo pozitivno v nov teden, z željo, da nadaljujemo pozitiven niz doma proti Krškem. Čaka nas še veliko dela.”