Korotan z zmago ostaja v boju za visoka mesta

Nogometaši Korotana nadaljujejo z odličnimi igrami v spomladanskem delu prvenstva. Tokrat so na domačem igrišču premagali Šmartno s 3:1. Z novimi tremi točkami so zadržali četrto mesto na lestvici, imajo 35 točk, kolikor tudi Krško, ki je mesto pred njimi. Koroška Dravograd pa je na Ptuju z Dravo izgubila s 5:1. Poraz je, glede na predstave Dravograjčanov v letošnjem prvenstvu, pričakovan, saj so Ptujčani na prvem mestu in so zelo blizu osvojitvi naslova prvaka. 

 

 

 

Korotan je hitro povedel, v 10.minuti je zadel Dejan Fink. V 36.minuti je izenačil Urh Pfeifer. Le dve minuti kasneje je Urh Grešovnik postavil izid prvega polčasa.

Ko je v 76.minuti Blaž Kovač povišal vodstvo Korotana, je bilo bolj ali manj jasno, da bodo točke ostale na Prevaljah. Kakšnih 250 gledalcev je po tekmi z aplavzom nagradilo ‘plave’ za zmago.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil s predstavo svojih igralcev zadovoljen:

“Ponosen sem na fante, ki vsako tekmo dajo svoj maksimum, od prvega do osemnajstega igralca. V ligi ni lahkih tekem in tudi ta je bila težka. Na vsaki tekmi moraš biti pravi in izkoristiti priložnosti. To smo naredili in vknjižili 3 točke. Naslednji vikend nas čaka zanimivo gostovanje v Brežicah. Gremo naprej!”

Koroška Dravograd vse bolj tone, po porazu doma v prejšnjem krogu proti ZASE Vidmu so z enako razliko izgubili tudi na Ptuju. Za domače so zadeli Liam Doplihar v 13. in 62. minuti, Nik Erhatič v 53. in 65.minuti iz enajstmetrovke ter Matej Penič v 84.minuti. Za goste je bil uspešen Davor Rogina v 36.minuti iz enajstmetrovke. Dravograjčani s štirimi točkami ostajajo na zadnjem, štirinajstem mestu.