Korotan visoko zmagal, Koroška Dravograd znova izgubil

V 10.krogu 3.SNL vzhod sta oba koroška predstavnika igrala na domačem igrišču, bila sta polovično uspešna. Korotan je na Prevaljah s 4:0 premagal Premimum Dobrovce, Koroška Dravograd pa je v Dravogradu izgubil s Hajdino s 3:1. Z novo zmago so se Prevaljčani prebili na četrto mesto, imajo sedemnajst točk, kolikor jih ima tudi Krško na tretjem mestu. Koroška Dravograd s tremi točkami ostaja na zadnjem, štirinajstem mestu. V vodstvu je še naprej ptujska Drava, ki ima petindvajset točk.

 

Nogometaši prevaljskega Korotana so znova navdušili svoje navijače. Visoka zmaga proti ekipi Premium Dobrovce je več kot zaslužena, saj so bili v večjem delu tekme boljši nasprotnik. Povedli so v 7.minuti, ko je z natančnim diagonalnim strelom z desne strani v daljši vratarjev kot zadel Kan Kovač.

Vodstvo domačih je v 28.minuti po lepi kombinaciji povišal Urh Grešovnik. Ko je Nejc Plesec tri minute kasneje z lepim strelom z glavo povišal na 3:0, je bilo bolj ali manj že jasno, da bodo vse tri točke ostale na Prevaljah.

Varovanci trenerja Tina Kuzme so v drugem polčasu z disciplinirano igro uspeli zadržati vodstvo in ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. V 68.minuti pa so uspeli še četrtič zadeti. Med strelce se je znova vpisal Urh Grešovnik.

Trener Korotana Tin Kuzma je na kratko ocenil tekmo:

“Odigrali smo dobro tekmo. Dominantni smo bili v posesti. Imeli idejo za zaključek v zadnji tretjini igrišča in izkoristili svoje priložnosti. Čestitam fantom za dobro igro.”

Prevaljčani so znova prikazali odlično igro. Po dveh porazih na začetku sezone so ujeli formo in se dvigajo na lestvici. Za prikazano v nadaljevanju pa si zaslužijo vse čestitke. Edini spodrsljaj na zadnjih osmih tekmah je bil poraz v Šmartnem, v prejšnjem krogu so v Podvincih nesrečno izpustili dve točki v sodnikovem podaljšku. S temi petimi točkami bi bili celo na drugem mestu. Blestijo predvsem na domačem igrišču, na zadnjih štirih tekmah na Prevaljah so kar sedemnajstkrat zadeli nasprotnikovo mrežo.

Nogometaši Koroške Dravograda pa so znova razočarali, doživeli so že deveti zaporedni poraz. Ekipa Hajdine, ki se nahaja v spodnjem delu lestvice, je bila primeren nasprotnik, da prekinejo črno serijo porazov. Vendar tudi tokrat niso uspeli. Nov poraz pomeni nove probleme za strokovno vodstvo. Do konca jesenskega dela sezone so še štiri tekme. Dravograjčani gostujejo v Krškem, Brežicah in Podvincih, ekipam, ki se nahajajo v zgornjem delu lestvice. Doma pa igrajo s Šmartnim, ki je s šestimi točkami mesto pred njimi na lestvici. Vsekakor pa je že sedaj, da bo ekipo v zimskem prestopnem roku treba močno okrepiti.