Korotan visoko zmagal, Koroška Dravograd ponovno izgubil

V 8.krogu 3.SNL vzhod sta bila koroška predstavnika polovično uspešna. Koroška Dravograd je že včeraj izgubil v Zavrču z istoimenim klubom s 3:0. Korotan pa je danes na domačem igrišču s 4:0 premagal ekipo Brežice 1919 Terme Čatež. Prevaljčani so se z novimi tremi točkami prebili na šesto mesto, imajo trinajst točk. Koroška Dravograd je s tremi točkami ostal na zadnjem, štirinajstem mestu.

 

Dravograjčani ne najdejo izhoda iz krize. Z Zavrčem, ki se nahaja v spodnjem delu lestvice, so izgubili s 3:0. Domačini so prvi polčas dobili z golom razlike, strelec je bil v 44.minuti Rok Zorko. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih minutah tekme. Najprej je v 84.minuti Denis Potočnik povečal vodstvo, usodo gostov pa je v četrti minuti sodnikovega podaljška zapečatil Jaša Bojnec.

Nogometaši Koroške Dravograda so v težki situaciji. V napadu so zelo neučinkoviti, že sedem tekem zapored niso dali gola. Tudi v obrambi ni bolje, saj so v teh sedmih tekmah prejeli kar šestindvajset golov.

Korotan je na Prevaljah gostil Brežice 1919 Terme Čatež in ponovno prikazal zelo dobro predstavo. Varovanci trenerja Tina Kuzme so v vsakem polčasu po dvakrat zadeli nasprotnikovo mrežo. Goste je v 18.minuti načel Blaž Kovač. Urh Grešovnik je v 38.minuti povišal vodstvo. Isti igralec je v 53.minuti še enkrat zadel, zmago pa je v 87.minuti potrdil Nejc Plesec.

S to zmago so Prevaljčani znova v zgornjem delu lestvice, pokazali so, da je bil poraz s Šmartnim v prejšnjem krogu le slab dan. Spet so bili zelo učinkoviti v napadu, tudi faza obrambe je bila na nivoju, saj so ohranili svojo mrežo nedotaknjeno.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil po tekmi seveda zadovoljen:

“Za nami je dobra tekma. Verjamem, da lahko s pravim pristopom nadaljujemo z dobrimi igrami,” je povedal za naš portal.