Korotan v sodnikovem podaljšku do zmage, nov hud poraz Koroške Dravograda

Nogometaši Korotana so znova razveselili svoje navijače. Na Prevaljah so v 13.krogu 3.SNL vzhod v zadnjih trenutkih tekme uspeli streti odpor žilavih gostov iz Rač in zmagati z 1:0. Drugi koroški predstavnik v ligi Koroška Dravograd je že dvanajstič zapored izgubil, s 7:1 so ga premagale Brežice 1919. Korotan ostaja na visokem četrtem mestu, sedaj ima triindvajset točk. Koroška Dravograd s tremi točkami ostaja na zadnjem, štirinajstem mestu. Vodita še naprej Drava in ZASE Videm.

 

Prevaljčani so se hitro pobrali po porazu v prejšnjem krogu. Tokrat so sicer zmagali težje kot na zadnjih domačih tekmah, saj so zadeli v drugi minuti sodnikovega podaljška, ampak ravno takšne zmage so ‘najslajše’.

‘Plavi’ so se dolgo mučili, da bi zadeli mrežo gostov. Ko je že kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zadetkov, pa je na sceno stopil Nejc Plesec. Z izvrstno izvedenim prostim strelom je premagal gostujočega vratarja in zagotovil, da je zmaga ostala na Prevaljah.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil z razpletom tekme seveda prezadovoljen:

“Čestitam vsem! Rače so se izkazale za trdega in discipliniranega nasprotnika. Igra nam ni stekla. Ponosen sem na fante, da so kljub temu vztrajali in se borili do konca. Zmagali smo z mojstrovino Nejca v 92. minuti. Naslednji vikend nas čaka še Videm. Gremo pogumno naprej.”

Koroška Dravograd se z gostovanja znova vrača brez točk, z novim visokim porazom. Nogometaši Brežic 1919 so Dravograjčane nadigrali v vseh elementih nogometne igre. Nov visok poraz je gotovo zaskrbljujoč, navijači upravičeno pričakujejo določene poteze uprave kluba.

Brežičani so z zadetki Miklosa Barnabasa Tanyija v 20., 43. in 54., Jana Klarića v 10. in 35. ter Domena Blajsa v 49. in 61. minuti vodili že s 7:0. Častni gol za Koroško Dravograd je v 71. minuti dal Peter Kogelnik.

V zadnjem jesenskem krogu bodo Prevaljčani doma igrali z drugouvrščenim ZASE Vidmom, Dravograjčani pa bodo gostovali pri Podvincih, ki so trenutno šesti. Obe tekmi bosta odigrani v soboto.