Korotan suvereno zmagal v Dobrovcih, Koroška Dravograd prejela kar devet zadetkov na Hajdini

Nogometaši Korotana so se z zmago proti ekipi Premium Dobrovce s 3:0 prebili na drugo mesto lestvice v 3.SNL vzhod. Na roko sta jim šla poraza ZASE Vidma in Krškega, tako da imajo sedaj lepo priložnost, da prvenstvo končajo tik za prvouvrščeno Dravo, ki si je že zagotovila uvrstitev v 2.SNL. Drugi koroški tretjeligaš Koroška Dravograd je gostoval na Hajdini, kjer je po zelo slabi predstavi izgubil z rezultatom 9:0. 

 

 

Korotan je bil v Dobrovcih boljši v obeh polčasih. Prvega je dobil z 2:0, zadela sta Blaž Kovač v 31. in Žiga Krebs v 40. minuti.

Končni rezultat je v 76.minuti s svojim drugim golom postavil Blaž Kovač.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil po tekmi vidno zadovoljen, saj je bila njegova ekipa suverena v vseh elementih igre:

“Pričakala nas je zelo motivirana ekipa Dobrovc. Večino časa smo imeli tekmo pod kontrolo, se dobro branili in izkoristili svoje priložnost. Ekipa dobro funkcionira v vseh fazah igre. Nadaljujmo tako!”

Koroška Dravograd je visoko, z 9:0 izgubila na Hajdini. Za domače so zadeli Marko Drevenšek v 9., Valentin Vogrinec v 20., Nejc Medved v 45., Ian Emeršič v 49., 85. in 89., Matija Bojnec v 59. in 66. ter Blaž Jazbec v 72. minuti. Vsekakor žalostno obdobje za dravograjski nogomet, klub z bogato, tudi prvoligaško zgodovino.