Korotan na Prevaljah premagal Podvince, Koroška Dravograd izgubila v Ljutomeru

Nogometaši Korotana so v 22.krogu 3.SNL vzhod na Prevaljah premagali ekipo IBLO Podvinci z 2:0 in potrdili dobro formo v spomladanskem delu prvenstva. Z zmago so ostali na četrtem mestu in so še vedno v igri za tretje mesto, saj je Krško v tem krogu izgubilo z vodilno Dravo, tako da so se Prevaljčani točkovno izenačili z njimi. Koroška Dravograd je znova izgubila, tokrat v Ljutomeru, s 5:2.

 

Tekma na Prevaljah je bila zanimiva, odprta do sodnikovega podaljška, ko so Prevaljčani še drugič zadeli gostujočo mrežo.

Korotan je v vodstvo v 34.minuti popeljal Faris Buljubašić, končni izid je v 93.minuti iz enajstmetrovke postavil Andraž Bijol.

Trener Korotana Tin Kuzma je bil po tekmi zadovoljen z igro svojih varovancev:

“Čestitam fantom! Všeč mi je, da vsi fantje ki dobijo priložnost le to dobro izkoristijo in prevzamejo odgovornost. V veselje mi je delati s takšno ekipo. Bravo celotni ekipi in štabu!”

Drugi Koroški tretjeligaš Koroška Dravograd je bil brez možnosti v Ljutomeru. Za domače so bili uspešni Tilen Ketiš v 30., Žiga Ozbetič v 35., Primož Panič v 38. iz enajstmetrovke in v 53. ter Santino Nikolič v 61. Za Dravograjčane sta gole dala Enej Klampfer v 54. in Boštjan Smrečnik v 89.minuti.