Korotan končal prvenstvo na tretjem, Koroška Dravograd na zadnjem, štirinajstem mestu

Končano je prvenstvo v 3.SNL vzhod. V zadnjem, 26.krogu, sta oba koroška kluba izgubila. Korotan v Račah s 3:1, Koroška Dravograd doma z Brežicam 1919 Terme Čatež z 2:1. Za Prevaljčani je tako zelo uspešna sezona, saj so prvenstvo s petinštiridesetimi točkami končali na tretjem mestu, za Dravo in Krškim. Dravograjčani pa so izpadli iz lige, zbrali so le štiri točke. Koroška bo tudi v naslednji sezoni imela dva tretjeligaša, saj je Fužinar po sedmih letih izpadel iz 2.SNL, tako da bomo v tretji ligi še naprej gledali koroške derbije.

 

Korotan se je iz Rač vrnil brez točk. Domači so bili boljši in so zmagali s 3:1. Gole za Rače sta dala Jose Guimeras Lorenzo v 10. minuti iz enajstmetrovke ter Gašper Pipenbaher v 32. in 56. minuti. Za Korotan je bil uspešen Armin Kahvedžić v 52.minuti.

Kljub porazu v zadnjem krogu so Prevaljčani s sezono lahko več kot zadovoljni. Po slabem startu in porazu v prvih dveh krogih so v nadaljevanju zaigrali veliko bolje, bili so celo blizu osvojitvi drugega mesta. Z dobrimi igrami in rezultati so spet dvignili nogometno evforijo na Prevaljah, najzvestejši navijači so jih po zadnji tekmi pričakali na štadionu na Prevaljah ter se jim tako zahvalili za uspešno sezono. Temelji za naslednjo sezono so zelo dobri, trener Tin Kuzma, ki je v minuli sezoni odlično vodil moštvo, je tako ocenil sezono:

“Za nami je dobra sezona. Ponosen sem na fante, ki so vsako tekmo pustili srce na igrišču. Cilj je izpolnjen. Zaključili smo na 3. mestu. Zahvala vsem v klubu, ki se trudijo za nogomet na Prevaljah. Zelo vesel sem, da imamo organizirano navijaško skupino, ki potuje z nami na vsa gostovanja. Poleg tega podpira tudi mlajše selekcije znotraj kluba. Včeraj so nam pripravili lep sprejem ob zaključku uspešne sezone. Prevalje je nogometni kraj, ponosen sem, da sem del tega. Čestitke vsem še enkrat! Od prvega do zadnjega znotraj kluba. Čim prej je treba narediti plan za naprej. Zadržati vse igralce, priključiti letos zelo uspešne mladince in seveda nekoliko osvežiti ekipo s kakšno okrepitvijo. Verjamem, da smo lahko še boljši!”

Koroška Dravograd se je s porazom poslovila od tretje lige. Brežičani so jih premagali z 2:1. Domače je v vodstvo v 11.minuti popeljal Ali Kasami, gostje so z zadetkoma Urbana Lipca v 26. in Leva Sirka v 56.minuti uspeli preobrniti rezultat in zmagati z golom razlike.

Po lanski sezoni, ko so komajda ostali v ligi, so Dravograjčani v tej sezoni odigrali še slabše. Po zmagi na prvi tekmi v Dobrovcih se je zdelo, da je pred njimi dobra sezona. Vendar so nato vse do konca sezone uspeli le še enkrat remizirati, vse ostale tekme pa so izgubili. Nekatere tudi s katastrofalno visokim izidom. Članski nogomet v Dravogradu verjetno nikoli v zgodovini ni bil na nižji stopnji. Navijači nekdanjega prvoligaša so upravičeno nezadovoljni in čakajo poteze uprave.