Korotan izgubil z Dravo, Dravograd zmagal v Dobrovcih

Na Prevaljah so nogometaši Korotana  pričakali ptujsko Dravo, najresnejšega kandidata za osvojitev prvega mesta v 3.SNL vzhod. Gostje so vlogo favorita upravičili in zmagali s 3:0. Mrežo domačega vratarja Boštjana Blaža je v 28.minuti načel Din Begović. Na 2:0 je v 50 minuti povišal Roko Begonja, zmago pa je v sodniškem podaljšku potrdil Valentin Vogrinec.

 

Zmaga gostov, ki jih vodi nekdanji nogometaš Maribora in Korotana Simon Dvoršak, je zaslužena, a glede na prikazano vseeno previsoka. Varovanci trenerja Korotana Tina Kuzme so si ustvarili nekaj zrelih priložnosti, ki pa jih žal niso izkoristili.

Poraz za Korotan vsekakor ni tragičen, predvsem v prvem polčasu so prikazali dobro igro, z nekaj več sreče in natančnosti pri zaključkih bi lahko vsaj enkrat zadeli.  Drava je odlična ekipa, že v lanskem prvenstvu so Ptujčani za las zgrešili uvrstitev v drugo ligo. Trener Dvoršak je pred tekmo povedal, da bi ta ekipa brez problemov igrala v drugi ligi, na katero letos spet startajo. Zmagali so že v prvem krogu, ko so s 4:0 odpravili ekipo Šampion Celje.

Drugi koroški tretjeligaš Dravograd je gostoval v Dobrovcih, kjer je premagal Premium Dobrovce z 2:0. Oba gola je dal Peter Kogelnik, prvega v 11., drugega pa v 87.minuti. Zmaga je lep obet za novo sezono, potem ko so se Dravograjčani v lanski pred izpadom iz lige rešili šele v dodatnih kvalifikacijah za obstanek.