Korotan in Koroška Dravograd izgubila

V 12.krogu 3.SNL vzhod koroška kluba nista bila uspešna. Korotan je s 3:0 izgubil v Ljutomeru, Koroška Dravograd pa z 2:1 na domačem igrišču proti ekipi Šmartno 1928. Korotan kljub porazu ostaja na četrtem mestu, ima dvajset točk. Koroška Dravograd ostaja pri treh točkah na zadnjem, štirinajstem mestu. V vodstvu je z osemindvajsetimi točkami še naprej ptujska Drava, drugi ZASE Videm ima točko manj.

 

Prevaljčani so s porazom v Ljutomeru prekinili serijo dobrih rezultatov v zadnjih štirih krogih, v katerih so osvojili deset točk. Tokrat niso bili blizu uspeha, saj jih je domači Ljutomer premagal s tremi zadetki razlike. Vse je bilo praktično odločeno že na samem začetku tekme, ko so domači z goloma Tilna Ketiša v 2. in Karla Šalamuna v 7. minuti povedli z 2:0. Končni izid tekme je v sodnikovem podaljšku postavil Primož Panič iz enajstmetrovke.

Kljub porazu je Korotan še vedno v igri za tretje mesto po jesenskem delu prvenstva, do konca tega dela sezone bo na domačem igrišču gostil še Rače in ZASE Videm.

Trener Korotana Tin Kuzma je za klubsko fb stran tako pokomentiral tekmo:

“Enostavno danes ni bil naš dan. Nismo bili pravi, od prvega do zadnjega. Preden smo se prilagodili na igrišče smo že zaostajali z 2:0. Glave gor, čakata nas še dve domači tekmi. Moramo biti boljši in verjamem, da bomo.”

Koroška Dravograd je v derbiju dna prvenstva izgubil s Šmartnim 1928. Tekma je bila za obe ekipi izredno pomembna. Dravograd bi se z morebitno zmago izenačil s Šmartnim, tako pa so jim gostje sedaj ušli na šest točk razlike in se na točko približali Dobrovcem, ki so na dvanajstem mestu.

Dravograjčani so sicer tekmo dobro začeli in z golom Petra Kogelnika v 9. minuti prvi povedli. Gostom pa je nato z zadetkoma Semina Omerovića, ki je zadel v 13. in 66. minuti, uspel popoln preobrat, na koncu so se veselili zmage in treh točk.

Do konca jesenskega dela bodo Dravograjčani dvakrat gostovali, v Brežicah in Podvincih, kjer bodo imeli možnost prekiniti serijo enajstih zaporednih porazov.