Korotan dobil koroški derbi v Dravogradu

Kakšnih 300 gledalcev je v Dravogradu videlo zanimivo tekmo, ki je bila rezultatsko negotova do samega konca. Junak tekme je bil nedvomno Armin Kahvedžić, ki je dal vse tri gole za Korotan. Za klasičen hat trick je potreboval le dobre pol ure, v igro vstopil v 54.minuti.
Prvi polčas je minil brez zadetkov. V drugem pa so domači v 55.minuti povedli. Po hitrem protinapadu je zadel Filip Manojlović.
Prejeti gol je predramil gostujoče igralce, ki so začeli vse bolj pritiskati na vrata domačega vratarja Tadeja Trajkovskega. To se jim je obrestovalo v 68.minuti, ko je iz prostega strela zadel Armin Kahvedžić.
Isti igralec je bil v končnici uspešen še dvakrat. Najprej je v 85.minuti, ko je zadel s strelom z glavo, nato pa še v 88.minuti po samostojnem prodoru.
Prva spomladanska zmaga je za Prevaljčane zelo pomembna, saj so zadržali visoko četrto mesto, ki ga bodo poskušali potrditi v soboto, ko pride na Prevalje desetouvrščena Hajdina. Nova zmaga bi še dodatno okrepila samozavest ekipe trenerja Tina Kuzme.
Dravograjčani z novim porazom vse bolj tonejo. V soboto gostujejo v Račah, domačini so na lestvici dve mesti pred njimi. To je verjetno še zadnja možnost, da se z morebitno zmago približajo ekipama pred njimi. Vsekakor pa v zadnjih devetih krogih za obstanek potrebujejo serijo zmag, kar pa je glede na njihove do sedaj prikazane igre malo verjetno.