Koroško-šaleški derbi se je končal z neodločenim izidom

V 27.krogu 2.SNL se je Fužinar pomeril z velenjskim Rudarjem. Prvič v spomladanskem delu prvenstva so bili Ravenčani domačini na Ravnah, do sedaj so domače tekme igrali na Prevaljah. Kakšnih 100 gledalcev je videlo dinamično, agresivno tekmo, ki se je končala z delitvijo točk. Rezultat je bil 2:2. S to točko si je Fužinar tri kroge pred koncem prvenstva dokončno zagotovil obstanek v ligi. Že v petek je Krško doma remiziralo s Krko, Roltek Dob pa je včeraj izgubil z Aluminijem. Razlika teh dveh ekip do Fužinarja je tri tekme pred koncem deset oziroma enajst točk, kar pomeni, da bo Koroška tudi v naslednji sezoni imela drugoligaša.

 

Včerajšnja tekma je bila pomembna za obe ekipi, ki imata na tablici isto število točk. Obe sta želeli potrditi drugoligaški status, kar jima je na koncu tudi uspelo.

Po izenačenem začetku tekme so Ravenčani prvi prišli v vodstvo. V 37. minuti je zadel Josip Sušić. Minuto pred koncem polčasa so Velenjčani izenačili. Iz enajstmetrovke je bil uspešen Filip Kosić.

Tudi v drugem polčasu so gledalci videli dva zadetka. V 61. minuti je domače znova popeljal v vodstvo Nemeth Barnabas Csongor, tudi on je uspešno izvedel enajstmetrovko. V 84. minuti pa je končni izid postavil Sandro Jovanović.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je bil po tekmi zadovoljen. Po tekmi je za naš portal povedal naslednje:

“Zelo pomembna tekma za oba nasprotnika. To se je poznalo tudi na igrišču, kjer je igra potekala med dvema kazenskima prostoroma. Bilo je veliko dinamike, ritma, tudi agresivnosti, prekinitev oziroma prekrškov. Mi smo povedli po pobegu in predložku z desne strani, ko je bil v kazenskem prostoru zelo spreten Sušić, ki je z bočnimi škarjicami zadel v bližnji vratarjev kot. Potem smo bili boljši, toda po enem hitrem protinapadu in mogoče malo prestrogo dosojeni enajstmetrovki smo prejeli zadetek.

Ob polčasu smo se dogovorili, da ne padamo pod vpliv nasprotnika, ki je bil zelo agresiven, verbalno nastrojen. Po kontinuiranem napadu in prekršku nad Turičnikom je Barnabas Nemeth zadel iz enajstmetrovke. Potem smo kontrolirali igro, nizali priložnosti, na žalost nismo dali tretjega gola. Ob koncu smo po eni odbiti žogi prejeli ‘evrogol’. Ne bom rekel nezasluženo, se pa veselimo rezultatu, saj smo tri kroge pred koncem že šestič zapored ostali v drugi ligi. 

Glede na vse težave v klubu smo dokaj prepričljivo ostali v ligi, za kar gredo velika zasluge igralcem, ki so se borili na igrišču, pokazali pripadnost klubu ter tudi ljudem, ki v teh težkih trenutkih za klub živijo. Hvala tudi vsem, ki nas spremljajo.

Omenil bi tudi, da dosti kombiniramo z mladinci, saj je članskega kadra premalo, oni se v svoji konkurenci borijo za vstop v prvo ligo, tako da igrajo na ‘dveh frontah’. Do konca prvenstva bodo dobili priložnost tudi igralci, ki so do sedaj igrali manj.

Zelo sem ponosen na fante, vse v klubu, da smo v teh težkih razmerah obstali v ligi. Ta del sezone lahko sedaj mirno zaključimo. Na mestu, okolici, kraju je, da se odločijo, ali se bomo šli resne zadeve ali pa bomo enostavno životarili v drugi ligi.”

Fužinar je na lestvici z 31.točkami enajsti, Rudar je mesto za njim z istim številom točk. V vodstvu je Rogaška z 62.točkami, drugouvrščeni Aluminij ima dve točki manj. Naslednji krog je na sporedu že v sredo, Fužinar bo gostoval v Slovenski Bistrici.