Koroški kandidati SDS skupaj predstavili načrte za razvoj regije

Trije koroški kandidati za poslance stranke SDS na prihajajočih predčasnih državnozborskih volitvah so včeraj v Dravogradu predstavili svoje programe. Razvoj turizma, davčna in birokratska razbremenitev gospodarstva, mladim dostopna stanovanja, poleg 3. razvojne osi še posodobitve preostale pomembne infrastrukture in še več.

Predstavili so se podjetnik Andrej Breznik, ki kandidira v Mislinjski dolini, zgodovinar Andraž Koželnik v Dravski dolini in Aleš Logar v Mežiški dolini.

»Kot obrtnik in podjetnik se srečujem z veliko težavami zaradi nesposobnih vlad, ki naših želja in pobud ne slišijo. Če na volitvah v državni zbor uspem, bom poskušal vplivati na spremembe politike do drobnega in malega gospodarstva,« je dejal Breznik. Slovensko gospodarstvo namreč v več kot 80 odstotkih sestavlja drobno in malo gospodarstvo, zato je po Breznikovem mnenju treba vzpostaviti boljše pogoje z davčno razbremenitvijo, kar bi prispevalo k večjemu in bolj kakovostnemu zaposlovanju ter seveda k boljšim plačam. Omenil je tudi »davčne počitnice« za mlade podjetnike, kar bi začetnikom na trgu pomagalo pri rasti in razvoju svojih podjetij. Glede politike mladih je pohvalil program stranke SDS za mlade, kjer opredeljujejo brezobrestne stanovanjske kredite. Zavzemal se bo, da se donacije podjetij klubom in društvom štejejo kot davčna olajšava, saj bi tako podjetniki vlagali v klube in društva, ti pa bi se z mrtve točke premaknili k razvoju. Dodal je, da si bo prizadeval, da se v Sloveniji nikoli več ne bo več ponovil primer Koroška dečka.

Andrej Breznik

Aleš Logar je dejal, da si je kot direktor prek dobrega sodelovanja s SDS na občinski ravni ustvaril dobro mnenje o stranki, zato se je odzval na njihovo povabilo za kandidaturo. »V ospredju je državotvornost, še večja prioriteta pa sta mi Koroška in Mežiška dolina,« je dejal. Izpostavil je, da je nujna decentralizacija države; v Ljubljani se namreč izvajajo veliki in pomembni projekti, Koroška pa večkrat izpade iz proračuna. Zavzemal se bo tudi za gradnjo centrov skupnostnih storitev za starejše, sprejetje zakona o sanaciji Zgornje Mežiške doline, razvoj turizma v Mežiški dolini in infrastrukturne posodobitve. Več o Logarjevem programu si lahko preberete na tej povezavi.

Aleš Logar

Kandidatura Andraža Koželnika je vzpodbuda tudi za vse mlade, ki so mišljenja, da v Sloveniji ni mogoče kaj spremeniti, in tiste, ki se jih politika ne tiče, pravi. Apelira na mlade, da vzamejo prihodnost v svoje roke in da se začnejo vključevati v lokalno in državno politiko. Na novinarski konferenci je izpostavil, da se bo v prvi vrsti zavzemal za varne in dobro vzdrževane ceste ter nasploh dobro infrastrukturo, saj to po njegovem mnenju pomeni razvoj turizma in gospodarstva. Na področju turizma poudarja več povezovanja po dolini in koriščenje vseh naravnih danosti. Tako kot Logar in Breznik tudi Koželnik vidi veliko težavo glede stanovanjske problematike mladih, izpostavil je brezobrestni kredit.

Andraž Koželnik

Skupna in ena najpomembnejših točk vseh kandidatov pa je seveda 3. razvojna os. Med samo predstavitvijo programov je niso posebej izpostavljali, saj je to za vse tri samoumeven projekt, ki pa je že tako ali tako v teku. Breznik je konferenco zaključil s trditvijo, da se bo gradnja 3. razvojne osi ob zmagi SDS začela danes in ne jutri.

JP