Koroška premiera filma »Zakaj kolesarimo? (Why We Cycle)« z okroglo mizo

Z veseljem vas vabimo na koroško premiero filma »Zakaj kolesarimo?« z okroglo mizo, ki bo potekala v torek, 6. junija 2023, ob 18. uri, v Kulturnem domu Slovenj Gradec.  Namen dogodka je vzpodbujanje vsakodnevnega kolesarjenja med občani mestne občine Slovenj Gradec in širše. Skupaj bomo raziskovali prednosti kolesarjenja, kot so zdravje, okolje in družbena povezanost Na dogodku bomo gostili strokovnjake s tega področja in ljubitelje kolesarjenja ter predstavili primere dobrih praks iz drugih mest. Vsi udeleženci bodo imeli priložnost sodelovati v razpravi in postavljati vprašanja. 
Pridružite se nam, da skupaj odkrijemo, zakaj je kolesarjenje tako super! Nizozemski film Zakaj kolesarimo (Why We Cycle) ponuja edinstven vpogled v nizozemsko družbo. Kolesarjenje je nekaj tako vsakdanjega, da o njem ne razmišljajo veliko. Vendar se je odnos do njega razvijal vztrajno in počasi. In v tretjem tisočletju ni nobenega dvoma več:
kolesarjenje ima vrsto pozitivnih vplivov za družbo.
Dogodek, katerega namen je navduševanje za uporabo kolesa v vsakdanjem življenju, bo
moderiral Slovenjgradčan Matej Praprotnik, ljubljanski kolesarski župan. Predstavil bo
globalno mrežo kolesarskih županov, namen projekta in njegovo vključevanje v cilje Vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj (VITR). Ob okrogli mizi se mu bodo pridružili predstavniki Mestne občine Slovenj Gradec, Koroške regionalne razvojne agencije (RRA), Zavoda Ekopren, kolesarski turistični delavci in vsakodnevni kolesarji.
Sodelujoči na okrogli mizi:
▪ Matej Praprotnik, kolesarski župan mesta Ljubljana
▪ Aleš Rupreht, RRA Koroška d. o. o.
▪ Aljoša Krivec, Mestna občina Slovenj Gradec
▪ Maja Zavrl, kolesarka
▪ Anej Štrucl, Bikenomad
▪ Vlado Jarh Nikolič, Zavod Ekopren

Veselimo se vaše udeležbe. Pridite s kolesom!

MOCIS, Center za izobraževanje odraslih