Koroška dobila dva poslanca, morda bo tudi poslanko

Včeraj so v Sloveniji potekale volitve v Državni zbor. Po preštetih 99,68% glasovnicah je največ mandatov v Državnem zboru dobila stranka Gibanje Svoboda in sicer 41, sledijo SDS, ki jih je dobila 27, NSi 8, SD 7 ter Levica 5 mandatov. Po podatkih Državne volilne komisije je včeraj do 19.ure glasovalo 1.183.036 volilk in volilcev, volilna udeležba je bila udeležba 69,71%. Rezultati volitev še niso dokončni, saj vse glasovnice iz tujine še niso prispele. Koroška je zaenkrat dobila dva poslanca. To sta dosedanji poslanec iz stranke SD Jani Prednik in Dušan Stojanovič, ki je kandidiral na listi stranke Gibanje Svoboda. Dolgo časa je kazalo, da bo v Državni zbor priša tudi Alenka Helbl iz SDS, saj je še po 98,50% preštetih glasovnic bila uvrščena v Državni zbor. Sedaj pa bo treba počakati še na glasovnice iz tujine oziroma dokončne rezultate volitev.

 

Takoj po ponovni izvolitvi v Državni zbor je Jani Prednik izjavil naslednje:

“Z rezultatom sem zadovoljen. Gotovo je odraz dobrega dela v preteklem mandatu. Zahvaljujem se vsem volivkam in volivcem za ponovno izkazano zaupanje. Ob tem pa zagotavljam borbo za Koroško tudi v prihodnjem mandatu.”

Novi poslanec Dušan Stojanovič:

Iskreno hvaležen sem volivkam in volivcem za izjemno volilno udeležbo. Zelo sem počaščen tudi nad lokalnim volilnim izidom, iskreno povedano tolikšnega odstotka podpore nisem pričakoval. Vsekakor pa se zavedam odgovornosti, ki jo bom povzel v prihajajočem mandatu, v katerem se nadejam v prvi vrsti sodelovanja, strpnosti in predvsem izpolnitve pričakovanj volivk in volivcev.”