Koroška danes drži pesti (in glasuje) za BQL, brata Piletič s Prevalj

Tako kot nekaj let nazaj Korošci tudi letos dominiramo pri izboru pesmi, ki bo Slovenijo predstavljala na Evroviziji. Pred petimi leti smo v Baku poslali Dravograjčanko Evo Boto, letos pa so dobre možnosti, da bo celotna Evropa ponovno priča novim koroškim pevskim talentom. BQL, duet bratov s Prevalj, ima odprte vse možnosti za nastop na Evroviziji, Korošci pa ju bomo z glasovanjem seveda podprli.

Prevaljski magnet za punce

Anej in Rok Piletič, brata s Prevalj, sta sveže ime na slovenski glasbeni sceni. Njuno ime je dobro poznano ne samo na Koroškem, temveč po celotni državi. Pod skupnim imenom BQL se predstavljata šele slabo leto, s svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom »Muza« pa sta osvojila vrhove radijskih lestvic; v letu 2016 je bila namreč eden največjih slovenskih hitov. Mediji so ju takoj označili za duet, ki bo magnet za punce. Pred senzacijo BQL sta se predstavila tudi v šovu Slovenija ima talent, vendar vsak zase. O tem, da sta oba izjemna talenta, ni dvoma, Aneju pa je uspelo to, kar uspe redkokomu – s svojim glasom je očaral Slovenijo in žirijo ter se uvrstil v finale šova, ki je bilo obarvano koroško, saj je takrat nastopila tudi Črnjanka Adrijana Kamnik. Tudi Rok je bil že pred bratskim duetom aktiven na glasbeni sceni; posnel je namreč duet s primorskim pevcem Janom Vaukmanom, nastopil pa je tudi v videospotu znanega slovenskega glasbenega para Raaya in Marjetke Volk – Maraaya. Prav onadva sta »mentorja« dueta BQL – pod njunim okriljem nastajajo avtorske skladbe, ki so že takoj ob izidu velik hit.

Foto: YouTube

Eva Boto Koroški utrla pot na Evrovizijo

Pred petimi leti je na evropskem odru v Bakuju stala Dravograjčanka Eva Boto, ki si je vstopnico za Evrovizijo »pripela« v oddaji Misija Evrovizija. Tako kot za Evo bomo Korošci navijali in glasovali tudi za brata s Prevalj in držali pesti, da bodo na velikem evrovizijskem odru Slovenijo ponovno zastopali pevski talenti s Koroške.

Foto: YouTube

N.K.