Koronavirus v šolah: v desetih dneh v šolah 86 okužb in 917 karanten, učenci in dijaki bodo ostali v šolah

Učenci in dijaki bodo tudi v prihodnje obiskovali pouk v šoli, saj trenutno ni nobenega razloga za spremembe, kažejo podatki ministrstva. V desetih dneh novega šolskega leta je vseh v šolah okuženih 86, 917 pa je bila odrejena karantena. V ponedeljek bo zaživela aplikacija, prek katere bodo ravnatelji poročali o okužbah s koronavirusom v zavodih.

“Vsi udeleženi v vzgoji in izobraževanju se trudimo in obvladujemo situacijo. Na šolsko leto smo se dobro pripravili, razmere pa sproti skrbno spremljamo,” so ponovno zagotovili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Podatki po njihovi oceni kažejo, da je situacija obvladljiva, sistem pa odziven.

Od skupno 86 okuženih v osnovnih in srednjih šolah v prvih desetih dneh novega šolskega leta je bilo okuženih 27 učencev in dva dijaka. Ostali okuženi so bili očitno zaposleni v vzgojno-izobraževalnih zavodih. V karanteni je bilo 521 učencev (0,27 odstotka) in 223 dijakov (0,30 odstotka).

Kot spodbudno ocenjujejo, da o okužbi ne poroča nobena šola s prilagojenim programom ali zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami.

Več preberite TUKAJ.