Koncert orgelske in violinske glasbe – Dialog generacij

KD Mohorjan In Župnija Prevalje prirejata koncert orgelske in violinske glasbe v katerem nastopajo umetniki iz St. Peterburga in Ljubljane oziroma Salzburga. Za orglami bosta tokrat prof. Irina Rozanova in  Aleksander Volkov, na violinah pa bosta koncertirala prof. Vasillij Meljnikov in Manca Rupnik.   Na programu so dela W. A. Mozarta, A. Vivaldija, R. Gliera , J. S. Bacha, Prinz J. E. von Sachsna –Weimar in M.Bravničarja.

Prof. Irina Rosanova je ruska organistka, nagrajenka številnih tekmovanj doma in po svetu, poučuje orgle na zborovski šoli M. I. Glinka v St. Peterburgu.  Sodeluje z orkestri, komornimi sestavi in zbori. Je voditeljica številnih glasbenih projektov. Aleksej Volkov izhaja iz šole M. I. Glinka v St, Peterburgu, je učenec prof. Irine Rosanove in prejemnik številnih nagrad. Koncertira po Rusiji in izven. Violinist Vasilij Meljnikov je redni profesor za violino na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je tudi vodja violinskega oddelka. Glasbo je študiral v Minsku, od leta 1990 pa pedagoško in koncertno deluje v Ljubljani. Je dobitnik Betetove nagrade za umetniške dosežke ( 2005 ). Violinistka Manca Rupnik letos zaključuje študij violine na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Je prejemnica prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih in dveh Škrjančevih nagrad. Sodeluje z raznimi orkestri, je članica klavirskega tria Rupnik.

Koncert bo v petek, 23. avgusta ob 19. uri v farni cerkvi na Prevaljah. Vstopnina je 5 evrov, vstopnice pa je možno kupiti eno uro pred koncertom.