Koncert: Igor Lumpert – Synchronicity (ARG, USA, SLO)

V četrtek, 7.3.2024, bo v KMKC Kompleksu na Ravnah koncert mednarodnega kvarteta Igor Lumpert – Synchronicity. Kvartet sestavljajo: Igor Lumpert – tenorski in soprano saxofon; Leo Genovese (ARG) – klavir; Drew Gress (USA) – kontrabas; Jeff Williams (USA) – bobni. Koncert se bo pričel ob 20.uri.

 

Igor Lumpert, eden najbolj kreativnih in prepoznavnih slovenskih saksofonistov. Njegova glasba je unikatna zmes jazza, funka in vzhodnoevropskih ritmov. V sodobnem jazzu pogosto obstaja delitev med bolj tradicionalnimi izvajalci in tistimi, ki so povezani z avantgardo – Lumpertova moč pa je ravno sposobnost združevanja teh dveh pogosto nasprotujočih si tradicij.

»Leta 1950 rojeni bobnar Jeff Williams je resnična živa legenda. V veličastni petdesetletni karieri je igral s Stanom Getzom, Joejem Lovanom, Leejem Konitzom in drugimi, ki so pisali zgodovino svetovnega jazza.  Njegova svobodna energija, mojstrstvo in progresivni pristop so bili vedno ogromen navdih pri mojem ustvarjanju. Drew Gress je izjemen basist in skladatelj, še ko sva igrala v newyorški Cornelia Street Café, sem si vedno želel snemati z njim. In kar še dodatno dopolnjuje ta izjemen kvartet: neskončna energija, ki jo je zmožen proizvajati le dobitnik nagrade Grammy – Leo Genovese na klavirju.«