Kompleksov projekt manifestacije Koroške kot regije s potencialom

Koroška, kdo si?

Koroški mladinski kulturni center Kompleks je zasnoval nov projekt, imenovan “Koroška, kdo si?”, namen katerega je pozitivna promocija Koroške kot regije potenciala, priložnosti in posebnosti. V treh večerih in enem dopoldnevu bodo gostili uspešne Korošce z različnih področij delovanja. Pričeli so včeraj, v četrtek, s pogovorom z mladimi podjetniki, zaključijo pa jutri z razstavo starih razglednic in fotografij s Koroške.

“Ker imamo mnogo lepega, dobrega, posebnega, omembe vrednega … in včasih tega samo ne znamo pokazati. Naš nov projekt je pozitivno naravnan, saj se nam zdi, da nam večkrat manjka tako malo, da bi besedo o dobrih praksah in uspešnih zgodbah ponesli izven Koroške. Zavedamo se, da dogodki zdaleč ne zajemajo vseh ustvarjalcev in tem, ki so vredne izpostavitve, jih pa pešcico. Vsaka zgodba se mora nekje začeti,” je dejala Ana Pisar, direktorica KMKC Kompleks. In tako so zasnovali nov projekt “Koroška, kdo si?”, s katerim želijo doseči pozitivno promocijo Koroške kot regije s potencialom. Včeraj se je odvila sedma edicija dogodka Od ideje do keša, ki je bila tokrat drugačna. V moderiranem pogovoru z Matijo Goljarjem (Štartaj Slovenija in Ustvarjalnik) so namreč gostili mlade podjetnike Koroške: Nino Knez (direktorica, Kareta Turizem), Luciana Pergerja (direktor, Perger 1757), Matica Breznika (poslovni direktor, Ustvarjalnik), Aneja Štrucla (vodja, MTB Koroška – Eko Hotel Koroš), Tineta Hamlerja (CEO, Aventa+) in Boštjana Gorenška (direktor, Si-TEAM).

V petek, 21. aprila, se dogajanje začasno seli v grajski park na Ravnah, kjer organizatorji podpirajo dogodek Obleci me v besede, ki ga sicer organizira gibanje Radmance ob Noči knjige. Pričenja se ob 18.00, poleg branja pa prinaša posebno presenečenje za ljubitelje literature. Ob 20.00 bodo nato v KMKC Kompleks koroške glasbenike predstavljali v gibljivi sliki (skozi njihove videospote), ob 22.00 pa se obeta koncert Milana Kamnika in aubetn banda.

Sobota dopoldne je namenjena najmlajšim – skupaj z Janjo Širnik bodo ob 10.00 spoznavali legendo o Kralju Matjažu, nato pa bodo še likovno ustvarjali s Tjašo Erjavec. Zvečer ob 18.00 bodo organizatorji prikazali dobre mladinske prakse tabornikov, Kompleksa in Kluba koroških študentov, ob 19.00 pa se bo otvorila razstava starih razglednic in fotografij s Koroške, ki zaenkrat živijo samo virtualno preko priljubljene Facebook strani Stare razglednice in fotografije s Koroške, tokrat pa si jih bodo obiskovalci lahko ogledali tudi v živo.

Vstop na vse dogodke je prost. Več o njih najdete na spletni strani www.kompleks.it. Projekt podpirajo: Klub koroških študentov, Društvo mladih podjetnikov Koroške, Zavarovalnica Triglav, Davidov hram, Mesarija in gostinstvo Lečnik, Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Ravne na Koroškem ter Regionalna razvojna agencija za Koroško.