Klub koroških študentov v sklopu projekta 20 za 20 obdaril Osnovno šolo Franja Goloba Prevalje

V prejšnjem tednu sta Rok Petelin, bivši predsednik Kluba koroških študentov (KKŠ), in Marko Soršak – Soki, bobnar priznane slovenske glasbene skupine Elvis Jackson, obiskala Osnovno šolo Franja Goloba na Prevaljah, ki sta jo obdarila z novimi glasbenimi inštrumenti.

Projekt 20 za 20 je ustanovil Marko Soršak – Soki, ki se je ob 20. letnici svoje bobnarske kariere odločil to veselje deliti tudi med mlade upe. S pomočjo zbranih donatorskih sredstev z glasbili obdaruje šole po vsej Sloveniji. Tako je prejšnji teden s pomočjo Kluba koroških študentov obdaril že 36. šolo. Pri projektu Marko Soršak poziva organizacije in podjetja, naj podprejo projekt z donatorskimi sredstvi.

V sklopu lanskega odmevnega festivala KKŠ Summer FEST 2016 se je Klub koroških študentov pridružil dobrodelnemu projektu 20 za 20. Projekt je KKŠ podprl z namenom omogočiti mladim glasbenim nadobudnežem čim bolj kakovostno glasbeno izobrazbo, k čemur upajo, da bodo pripomogli tudi inštrumenti, ki so jim jih podarili.

V četrtek, 2. 2. 2017, se je na Osnovni šoli Franja Goloba na Prevaljah odvila prava predstava, saj so učenci po besedah bivšega predsednika KKŠ, Roka Petelina, pripravili vrhunski program, igrali so na inštrumente in predstavili svoj dramski program, potem pa so skupaj z Sokijem tudi zabobnali na nove bobne. Prireditev je s svojo glasbo popestrila tudi koroška pevka Ditka, ki je tudi sama nekoč obiskovala prevaljsko osnovno šolo. »Ne znam opisati tega trenutka, ko sem videl, s kakšnim veseljem so otroci sprejeli nove inštrumente! Zelo sem veseli in ponosen, da smo se z ekipo Kluba koroških študentov odločili postati del te zgodbe,« je še za konec povedal Rok Petelin.