Kdo je zaslužen za večnamensko dvorano v Kotljah?

Danes bo predsednik vlade dr. Miro Cerar ponovno obiskal Koroško; ob zadnjem obisku je polagal temeljni kamen za novo Lekovo tovarno, danes pa ga bo položil za novo večnamensko dvorano v Kotljah. Na družabnih omrežjih pa so se ob tem pojavile polemike, kdo je zaslužen za realizacijo projekta.

Svetnik Občinskega sveta Občine Ravne na Koroškem Jani Prednik je na družabnem omrežju Facebook objavil zgornjo sliko večnamenske dvorane in ob tem zapisal, da je bila ob lokalnih volitvah leta 2014 gradnja dvorane njegova prioriteta. Dodal je, da je bila ta obljuba ključna za njegovo izvolitev v občinski svet. Ob objavi pa je bil deležen raznih komentarjev, češ da samemu sebi pripisuje zasluge za realizacijo projekta.

Velik projekt, veliko očitkov

»Ob kandidaturi sem izpostavil večnamensko dvorano kot prioriteto. Investicija je velika, dolgo se že obljublja. Bil sem eden najbolj glasnih. Tisti, ki reče, da to ni res, se laže. So si pa za projekt prizadevale vse krajevne skupnosti, tudi krajevna skupnost v Kotljah. Če ne bi bila večina svetnikov za ta predlog, ki ga je kasneje na občinski svet vložil župan, potem tudi samo moj glas ne bi pripomogel k realizaciji,« je na vprašanje, kako komentira očitke, da samemu sebi pripisuje zasluge, povedal Jani Prednik.

Prednik dodaja, da je bil deležen očitkov, da si dvorano gradi pred domačim pragom. Doma je namreč v Kotljah, kjer se bo dvorana gradila. Sam pa, kot pravi, zavlačevanja pri realizaciji ne očita nobenemu, saj je bil občinski proračun obremenjen z investicijo čistilne naprave. O projektu večnamenske dvorane se govori že več kot deset let, večjih premikov pa do lanskega leta ni bilo moč opaziti.

Očitke, da kot zaposleni na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano občini ni pomagal pri pridobivanju sredstev iz programa razvoja podeželja za gradnjo večnamenske dvorane, zavrača in pojasnjuje, da »je bilo sredstva možno črpati iz prejšnje perspektive, iz te perspektive pa ni možno financirati večnamenskih dvoran. Edini sklad, iz katerega je občina lahko pridobila sredstva za gradnjo, je Eko sklad.«

Oglasil se je tudi ravenski podžupan

Na Facebooku je svoj komentar dodal podžupan ravenske občine Aljaž Verhovnik, kjer je zapisal, da je bil projekt izgradnje večnamenske dvorane v volilnem programu Liste Rožen na zadnjih lokalnih volitvah. Oglasil se je tudi na naš klic in potrdil napisano. Na vprašanje, kdo je zaslužen za realizacijo, pa odgovarja, da so zaslužni »vsi, ki so to podpirali. Nemogoče je reči, da je nek posameznik zaslužen za to. Tudi krajevna skupnost Kotlje je izražala velik interes za izgradnjo.«

Pod črto pa ni toliko pomembno, komu gredo zasluge za realizacijo projekta, kot pa to, da krajevna skupnost dobi to, kar nujno potrebuje.

JP