Kaj imata skupnega podjetništvo in glasba?

To soboto, 18. marca 2017, se namreč v Kompleks na Ravnah obetata dva dogodka, ki sta le mnoga v seriji podobnih v sezoni 2016/2017. Že od oktobra se namreč enkrat mesečno srečajo mladi podjetniki, pa tisti, ki bi to želeli postati in tudi tisti, ki jih nasploh zanima podjetništvo ter uspešne zgodbe. Na t. i. pogovorih “Od ideje do keša” organizatorji (DPMK – Društvo mladih podjetnikov Koroške, KMKC Kompleks in Ustvarjalnik) gostijo uspešne in zanimive goste, ki delijo lastno podjetniško pot. Izzive, uspehe, poraze, zanimive dogodke in izkušnje, ki jih tovrstna kariera prinaša.

Tudi v sobotnem pogovoru bo pogovoru ne bo nič drugače. Z gosti se bo pogovarjal Boštjan Gorenšek, predsednik DMPK , predstavili pa se bodo:

Gregor Rebolj (Kyuriosity): je soustanovitelj in bivši direktor podjetja Klika. Soustanovil je tudi sklad Silicon Gardens za investiranje v mlada podjetja, bil mentor številnim startupom in dobil nagrado Mladi manager leta 2015 Združenja Manager. Leta 2016 je ustanovil podjetje Kyuriosity, ki se ukvarja z razvojem in investiranjem v nova tehnološka podjetja.

Andrej Krček (CEO, Sporting.AI): izpopolnjeval se je na področju statistike in analitike, postal obseden z merjenem učinkovitosti košarkarjev ter odprl svoje prvo podjetje, ki skuša revolucijo v analitiki prenesti tudi na evropske športe.

Marko Maučec (escape room MindMaze): je lastnik escape rooma MindMaze v Ljubljani. Začel je že kar nekaj projektov, od otroške trgovine, portala za popravilo poškodovanih vozil do prodaje gelov za ultrazvok. Nekateri so uspeli, iz drugih pa se je nekaj naučil.

Dogodek se prične ob 19.00 in je brez vstopnine. 

Pogovoru o idejah in njihovi realizaciji pa sledi ĐEZĐEM: koncert zasedbe t3o, v okviru jam sessionov, ki jih prav tako enkrat mesečno organizirata KMKC Kompleks ter Jazz Ravne. Na že četrtem tovrstnem jamu gostijo zasedbo t3o (Tilen Beigot, Nina Korošak Serčič in Hrvoje Kralj). Kitarski trio se bo predstavil z avtorskimi kompozicijami v smeri modernega jazza. K preigravanju pa so seveda vabljeni tudi ostali glasbeniki ter glasbeni ljubitelji …

Jam session se prične 21.30, vstop je prost!