K bronasti medalji odbojkarjev Slovenije na EP so zelo pripomogli tudi trije Korošci

Na evropskem prvenstvu v Italiji so odbojkarji Slovenije osvojili bronasto medaljo! Včeraj so v boju za tretje mesto v Rimu s 3:2 premagali olimpijske prvake Francoze. To je že četrta medalja za Slovenijo na zadnjih petih evropskih prvenstvih, prva bronasta, pred tem so bili slovenski odbojkarji trikrat srebrni.

 

Včerajšnja tekma se je za Slovenijo zelo dobro začela. Naši odbojkarji so povedli z 2:0 v nizih. Francozi so se nato vrnili, izid izenačili. V odločilnem petem nizu so bili naši bolj zbrani, ga dobili in zmagali v nizih s 3:2 (22, 16, -21, -18, 11). Pohvale za ta uspeh si zaslužijo vsi igralci na čelu s trenerjem Gheorghejem Cretujem in strokovnim vodstvom. V ekipi reprezentance Slovenije so bili tudi trije Korošci, Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Sašo Štalekar, ki so izdatno pripomogli k velikemu uspehu.

Za izjavo o tem uspehu smo poprosili legendo evropske in svetovne odbojke Adija Urnauta, očeta kapetana reprezentance Tineta Urnauta, ki je za naš portal povedal:

“Z ženo Anito sva ponosna sva ponosna starša, vesela in hvaležna, da so uspeli odlično odigrati celotno prvenstvo in ga zaključiti z zmago in medaljo. Zdaj so misli že naprej: ekipi želim, da si izbori mesto na olimpiadi.”