Jutri v Ljubljani koncert ameriških rock legend Blue Öyster Cult

Jutri se bo v Media centru-Cvetličarni v Ljubljani odvil vrhunski rock koncert, saj v Ljubljano prihajajo legendarni Blue Öyster Cult iz ZDA. Koncert organizirajo Veseli dihurčki. Vstopnice so še na voljo, danes še po ceni 60 eur, jutri na dan dogodka pa 65 eur. Dogodek je za ljubitelje te zvrsti vsekakor obvezen, saj je to edini koncert te skupine v tem delu Evrope. Nazadnje so bili v naši bližini leta 1993, ko so gostovali na Dunaju. Koncert se začne ob 21.uri, nekaj o skupini pa si lahko preberete v tukaj:

 

Blue Öyster Cult je ameriška rock skupina, ustanovljena leta 1972 v Stony Brooku v New Yorku. Za sabo imajo kar nekaj zimzelenih singlov »(Don’t Fear) The Reaper«, »Burnin ‘for You«, »Godzilla«, »Cities On Flame«,… Po vsem svetu so prodali kar 25 milijonov plošč. Njihovi glasbeni videospoti, zlasti “Burnin ‘for You”, so se ob premieri glasbene televizijske mreže MTV (1981) pogosto vrteli, s čimer so prispevali k razvoju in uspehu glasbenega videa v sodobni popularni kulturi.
Skupina Blue Öyster Cult, ki jo že kar 51 let vodita originalna člana Eric Bloom in Buck Dharma, je kultna, ne samo zaradi uporabe besede ‘Cult’ v svojem imenu. Glasbeno so jih opredeljevali že kot heavy metal, psihedelični rock, okultni rock, biker boogie, acid rock in progressivni rock. Med drugim so bili tudi imenovani kot eni izmed pionirjev stoner metala.
Kot vplivno skupino na svojo glasbo, jih je imenovalo kar nekaj sodobnih skupin: Iron Maiden, Metallica, Alice in Chains, HIM, Turbonegro, The Cult, Queens of the Stone Age, Twisted Sister, Steel Panther, Green River (kasneje Mudhoney), Body Count, Possessed, Candlemass, Saint Vitus, Trouble, Opeth, White Zombie, Kvelertak, Fates Warning, Iced Earth,… Nedvomno so pustili svoj pečat v rock glasbi.
Zapuščina Blue Öyster Cult je ogromna in redko kdaj se vidi tako skupino pri nas. Po 50. letih koncertiranja je skupina precej omejila nastope v živo, tako da bodo leta 2023 izvedli le dva koncerta v Evropi, enega v Ljubljani! Rezervirajte si datum – 28. avgust v novi dvorani MEDIA CENTER pri Cvetličarni!
O novi dvorani MEDIA CENTER: Leta 2023 Cvetličarna praznuje okroglih 20 let obratovanja in prav na ta jubilej bo zravn nje zrastla nova multifunkcijska dvorana za 3000+ obiskovalcev pod imenom MEDIA CENTER.
Cvetličarna ne gre nikamor in ostaja z vami le da bo zraven nje stal njen veliki brat, kjer bo možno slišati bande, ki si jih do sedaj zaradi manjše kapacitete v Cvetličarni niso mogli delati.