Jutri je vrhunec Black Hole Bike Festa

Gorski kolesarji iz celega sveta se že cel teden podijo po koroških enoslednicah, vse dosedanjo dogajanje pa vodi proti nedelji, vrhuncu festivala Black Hole Bike Fest! Amaterji so svoje tekmovanje zaključili danes, svetovni zvezdniki v kategoriji Pro pa so danes odpeljali le etapo Thriller na Peci, še štiri etape pa jih čakajo jutri na Jamnici in Peci.

 

Čakali smo jih od leta 2018, v nedeljo pa jih znova vidimo na nekaj najboljših terenih, kar jih ima za ponuditi Koroška, natančneje Jamnica in Peca. Dirka svetovne serije v enduru se je začela danes z eno maratonsko etapo s Pece, jutri pa bo tekmovanje čez dan potekalo okoli Jamnice, zadnja etapa pa je na sporedu znova na Peci. Prvi dan je pokazal, da je mogoče vse, žal je domači favorit Vid Peršak to izkusil v slabem pomenu besede, saj je izgubil stik s podlago, ob padcu pa poškodoval kolo. Kljub temu je postavil 18. čas dneva, jutri pa bo moral dati vse od sebe, da ujame najvišje uvrstitve.

Težko je napovedati kje se bo odločala dirka EWS Peca/Jamnica, saj je teren raznolik in
nepredvidljiv, etape pa so dolge in tehnično zahtevne. Skupaj 311 kolesark in kolesarjev iz 33 držav štarta se ob 9ih požene na prvo etapo na Peci, končni zmagovalci pa bodo znani okoli pet ure popoldan. Vmes nas čaka še otroška dirka EWS KIDS.

Danes pa se je zaključila dirka EWS100, na kateri so bili uspešni tudi Slovenci. V članski
konkurenci je bil Tim Krašovec 15., Rok Bavdaž pa 28. Še boljši rezultati so v kategoriji do 21 let dosegli mladi talenti – Miha Jerkič je bil 5., Jan Polovšak 6., Enej Podlipnik 8. in Blaž Polovšak 12. Peter Bošnik pa je zmagal v kategoriji veteranov 35+.

Vabljeni tudi v nedeljo!