Jutranje sneženje je na mnogih cestah ohromilo promet, na območju PU Celje so danes obravnavali 20 nesreč

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 219 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih. 27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

 

 

Jutranje sneženje je na mnogih cestah ohromilo promet. Danes so na območju PU Celje obravnavali okoli 20 prometnih nesreč. Na srečo je v večini prišlo le do materialne škode na vozilih in objektih.  Sneg kup preglavic povzroča tudi na avtocesti. Trenutno je zaprt vozni pas med priključkom Dramlje in predorom Pletovarje, v smeri proti Mariboru. Voznike opozarjajo, naj pri zastojih ustvarijo reševalni pas. Pravilno razvrščanje  je ob zastojih na avtocesti ključnega pomena, saj lahko reši življenja. Vsem udeležencem cestnega prometa svetujejo, naj upoštevajo razmere na voziščih in naj vozijo še posebej strpno in previdno.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvakrat.

Kriminaliteta

V Arji vasi so obravnavali poskus tatvine novega osebnega vozila Citroen Jumper. Storilec je medtem, ko je poskušal spraviti vozilo v pogon poškodoval ključavnico, pred tem pa je razbil steklo na voznikovih vratih.

V Preboldu je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Ukradel je udarni vrtalnik in svedre.  

V Gotovljah so obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Okoli 21. ure so bili obveščeni, da na območju Slovenj Gradca zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Ogenj je ostrešje v celoti uničil. Ogled kraja požara bodo opravili danes.