Jesen bo vroča

Pred kratkim je bila sklicana komisija DZ za nadzor javnih financ s strani poslanske skupine NSi zaradi suma izplačila denarnega dela Prešerno nagrade Svetlani Makarovič brez pravne podlage. Pustimo ob strani to, da bi tej komisiji pravzaprav moral predsedovati nekdo iz največje opozicijske stranke in, da je NSi skupaj s koalicijskimi strankami to pravzaprav izigrala, kar daje tej komisiji rahel pridih nelegitimnosti oziroma prikrite kolaboracije med vladajočimi in NSi -jem. Vse pač ima svojo ceno.

 

Skratka NSi-jeva poslanska skupina je sklicala komisijo na podlagi informacij, ki so pricurljale v javnost. Kako, kdaj in zakaj pa so te informacije pricurljale v javnost pa je verjetno posebna zgodba. Saj, če se o dogodku ne govori, je tako kot, da se ni zgodil in če ne bi nekdo, verjetno iz Ministrstva za finance (močno dvomim, da je to informacijo v javnost plasiral kdo iz MK), ki skrbi za izplačilo, to plasiral v javnost. In kdo upravlja s tem ministrstvom? Svoboda. Tako lahko upravičeno sklepamo, da je bila informacija načrtno plasirana. Dejstvo, da vse niti v ozadju delovanja Svobode vleče Vukovičeva in da, da je znana po tem, da brezkompromisno očrni tudi te, s katerimi je še včeraj prijateljeva, lahko temu samo pritrjuje.

Če malce špekuliramo. Golob se je z izvajanjem programa levice malce zakalkuliral in mu je dejansko vse ušlo iz rok. Proti sedanji vladi so se oziroma se počasi postavljajo vsi, delodajalci delojemalci, sindikati, upokojenci… zdravstvo se potaplja, gospodarstvo diha na škrge, vsak novi predlagani zakon je bolj katastrofalen od predhodnega … in vladi podpora konstantno pada. Sedaj pa bi rad rešil, kar se pač še rešiti da. Nova Slovenija pa ima, lahko smo iskreni, soliden gospodarski program in tudi nekaj sposobnih kadrov, ki bi jih v sedanji situaciji krvavo potreboval. In kaj je lažje, kot s hrbta napasti Levico, ki Aste ne bo dala. Sploh sedaj, ko je v levici prevladala anarhistična struja. Tako bi jih najlažje prisilil, da se sami umaknejo iz vlade in si na koncu po pilatovsko umiti roke. V vlado pa namesto levice vstopi NSi, ki že sicer sedaj, roko na srce, občasno rahlo koketira z vlado kot nerodna in sramežljiva kandidatka za poroko, ki čaka konkretnega snubača.

Ja, strinjam se z večino analitikov, ki napovedujejo vročo politično jesen in dopuščam tudi možnost velike zamenjave, pa ne velike zamenjave pod dirigentsko palico globalističnih elit pač pa velika zamenjava po notah Vukovičeve, Mukija in Pogorevca. Iskrenost sklica komisije DZ za nadzor javnih financ s strani NSi se bo pokazala jeseni. Ali so mislili resno (upravičeno) ali pa je vse zgolj predstava za javnost v dogovoru z Vukovićevo, da iz vlade
izrinejo levico in se sami inštalirajo v vlado?