Jelka Godec: Odstopil je le obraz, ne pa tudi odločevalec

Vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec je v odzivu na odstop ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana dejala, da današnja izjava predsednika vlade, da bodo v koaliciji nadaljevali z zdravstveno reformo, kot so si jo zadali, pomeni, da je odstopil le obraz, ne pa tudi odločevalec.

 

Kot smo že večkrat poudarili, so pod ministrovim vodenjem zdravstvenega resorja razmere v slovenskem zdravstvu vedno slabše, posledično pa je državljanom kršena ustavna pravica do zdravstvenega varstva in jim je, kot še nikoli do sedaj, omejen dostop do zdravstvenih storitev. V preteklem tednu smo zato v poslanski skupini SDS vložili interpelacijo zoper ministra, saj so neizpolnjene in prelomljene obljube skrhale ugled funkcije ministra za zdravje do te mere, da je izgubljeno zaupanje javnosti, kar so bili po našem prepričanju dovolj trdni argumenti, da minister za zdravje ni primeren za vodenje Ministrstva za zdravje in mora zapustiti svoj položaj. 

Zato v Slovenski demokratski stranki današnji odstop oziroma podpis odstopne izjave Danijela Bešiča Loredana ocenjujemo kot pričakovano potezo. Ker pa je minister pred meseci zagotavljal, da sta s predsednikom vlade eno, bi takšno potezo glede na, do tega trenutka popoln neuspeh napovedane zdravstvene reforme, morda moral potegniti še kdo.

Služba za odnose z javnostmi SDS