Janša obsodil proteste proti šoli na daljavi: Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije

Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije. Poleg tega še nezakonit shod. Ravno zaradi take neodgovornosti se stanje v posamičnih regijah poslabšuje namesto obratno,” je  ob protestu zaradi napovedanega zapiranja šol opozoril predsednik vlade Janez Janša. “Novinarka javne RTV Slovenija najprej poziva, potem bo pa še neodvisno poročala,” pa je zapisal Bojan Požar in opozoril na vlogo osrednjih medijev, k doprinosu nezaupanja vladnim ukrepom med ljudmi.

Na spletnih omrežjih je ob ponovnem zapiranju šol zakrožil poziv k tihemu protestu, ki naj bi ga napisal kolektiv OŠ Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi. “Tudi mi imamo tega dovolj. Naše mnenje je, da ne smemo biti še naprej tiho,” so zapisali v obvestilu staršem. V njem so napovedali, da bodo učitelji in učenci ob upoštevanju vseh priporočil z rokami sklenili krog okoli svojih šol in tako opozorili, da se morajo šole ponovno odpreti. “Šole se morajo odpreti za vse,” so pozvali.

A do upora potem le ni prišlo, saj so ocenili, da bi lahko z njim kršili zaščitne ukrepe. “Dejansko ni šlo za noben upor, smo pa želeli biti slišani. In to smo na neki način tudi dosegli,” je za Slovenske novice povedala ravnateljica Nataša Grošelj in še enkrat poudarila, da je zapiranja šol dovolj. “Želeli smo tudi opozoriti, da mora biti pri sprejemanju ukrepov slišana in upoštevana tudi pedagoška stroka. Ne moremo biti več tiho. Treba je opozarjati, da šole nismo bile vir okužb, da spoštujemo ukrepe, ne nasprotujemo testiranju. Čas je, da se šole spet odprejo, stiske otrok so namreč velike,” je še poudarila. Mimogrede, izvedeli smo, da ima Grošljeva svojo mati v bolnišnici, priključeno na respirator. Je komentar sploh potreben?

Več preberite TUKAJ.