nedelja, 3 decembra, 2023
Domov Razno Janja Šegel v Mariboru s štirimi zmagami

Janja Šegel v Mariboru s štirimi zmagami

V soboto in nedeljo je v Ljubljani v organizaciji PK Ljubljana potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje za najmlajše Pokal Ježek. V soboto so nastopili fantje in dekleta kategorij dečkov in deklic ter mlajših dečkov in mlajših deklic; v nedeljo pa veseli cicibani in cicibanke.

V soboto so medalje osvojili Gaja Vidrih (1x zlato, 2x srebrno in 1x bronasto), Nik Markač (1x bronasto) in Max Koren (1x bronasto).  V nedeljo je na stopničkah stal Anže Kos (3x zlato in 1x srebro). Anže Kos je osvojil tudi zmago v skupnem seštevku časov v vseh 25m disciplinah. Na pokalu je bila Pika Kaiser najmlajša nastopajoča. Vsem nastopajočim čestitamo za odlične rezultate, odplavane norme za državno prvenstvo in za nastope na njihovem prvem tekmovanju.

Od petka do nedelje pa je v Mariboru potekal mednarodni miting Maribor 2023. Na tekmovanju sta nastopila dva plavalca Fužinarja, Janja Šegel in Marcel Metulj.
Šeglova je osvojila štiri zmage (v disciplini 50m, 100m prosto in 100m ter 200m hrbtno) ter eno drugo mesto v disciplini 200m prosto. Prvič letos in po poškodbi se je v svoji paradni disciplini 200m prosto spustila pod mejo dveh minut.
Marcel Metulj je bil v disciplini 50m prosto sedmi.