‘Izzivov se ne bojimo, ampak se jih že veselimo’

Z dvema tekmama proti najboljši slovenski ekipi ACH Volley se je končalo za nas zelo uspešno leto 2022. V obeh tekmah je bil nasprotnik boljši, obakrat nas je premagal z rezultatom 3:0. Prva je bila zadnja tekma ligaškega dela sezone za leto 2022, druga pa povratna tekma 1/4 finala pokala Slovenije. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, cilj je bil, da vsi stopijo na igrišče, da dobijo priložnost proti takšni ekipi in to smo na teh dveh tekmah tudi naredili.
Pred nami je zdaj obdobje praznikov, ampak velikga počitka ne bo, ker bomo tudi za praznike trdo delali in se pripravljali za nadaljevanje lige, ki je že 7.1. v Kanalu ob Soči, ko bomo igrali proti proti Salonitu. To je zelo pomembna tekma za nas, ki bo tudi zelo težka, tako da bomo imeli resno nalogo. No, verjamem v fante, da bodo tako kot doslej, najboljši takrat, ko je najbolj pomembno!
Prvi del sezone smo končali na delitvi 7. in 8. mesta z ekipo Črnuč z 8 točkami. Ekipa Salonita je na 6.mestu z 10 točkami, Hiša na Kolesih na 5.mestu z 11 točkami, tako da naš osnovni cilj obstanek brez kvalifikacij in 6. mesto ni tako daleč, ampak bo zanj potrebno še veliko narediti in trdo delati. No, izzivov se ne bojimo, ampak se jih že veselimo, ker ravno to je ta lepota športa.
Na koncu moram spomniti, da je bilo leto 2022 zelo uspešno za Fužinar. Po petih letih smo se vrnili v top 8 Slovenske odbojke, po petih letih igrali top 8 pokala Slovenije , ekipa U-15 je bila državni prvak ….Tako da vsem v klubu želim še bolj uspešno, predvsem pa zdravo novo leto 2023.
Vsem navijačem, bralcem portala e-Koroška ter vsem prijateljem želim lepe in vesele Božične in novoletne praznike.
Bogdan Boca Veličković