Izsledili tri državljane Afganistana in pet državljanov Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 269 klicev občanov. 86. klici so bili interventni, dva nujna. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 33 s področja prometne varnosti in 27 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Okoli 17. ure smo v Žičah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 56-letna kolesarka. Vanjo je trčil 69-letni voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kolesarko prehiteval, kljub temu, da vozišče ni bilo prosto na dovolj dolgi razdalji. V izogib trčenja z nasproti vozečim vozilom je zapeljal v desno in trčil v
kolesarko. V Celju, na Ulici XIV. divizije, se je v popoldanskih urah huje poškodoval 46-letni kolesar, ki je med vožnjo padel.

Kriminaliteta

Na Starihovi ulici v Celju smo obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilec je s poškodovanjem sprednjih vrat lastnici povzročil za okoli 1.000 škode.

Na glavni avtobusni postaji v Celju so obravnavali poskus roparske tatvine. Neznani starejši moški je poskušal občanki ukrasti nahrbtnik. Občanka se je uspela ubraniti, storilec pa je zbežal v smeri Vojnika.

V dveh gostinskih lokalih v Celju smo obravnavali tatvini denarnic. V enem primeru je storilec denarnico ukradel iz ženske torbice, v drugem pa iz žepa moške jakne.

V Levcu smo obravnavali tatvino ženskega kolesa znamke Douglas, tip Donna, rdeče barve.

Ilegalne migracije

V jutranjih urah smo v Dobovcu izsledili tri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Na območju Olimja smo v popoldanskih urah izsledili pet državljanov Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

PU Celje