Izjemen uspeh plavalk PK Fužinar na sredozemskih igrah in mladinskem evropskem prvenstvu

Na nedavno končanih Sredozemskih igrah v Oranu v Alžiriji je nastopilo 138 slovenskih športnikov, med njimi tudi članici Plavalnega kluba Fužinar Janja Šegel in Daša Tušek. Najuspešnejša med slovenskimi športniki na teh Sredozemskih igrah, ki so potekale od 25.6. do 5.7., je bila članica Plavalnega kluba Fužinar Ravne Janja Šegel, ki je osvojila kar tri zlate in eno srebrno kolajno. Zlata je bila na 200m prosto, v štafeti na 4x200m prosto, v štafeti na 4x100m prosto, na 100m prosto pa srebrna.
Poleg tega je izboljšala kar dva državna rekorda: na 100m prosto skupaj z reprezentančnimi kolegicami Katjo Fain, Nežo Klančar in Tjašo Pintar pa so v štafetni preizkušnji 4x100m prosto poleg državnega rekorda izboljšale tudi rekord Sredozemskih iger.
Tudi Daša Tušek je nastopila odlično, na 800m prosto je bila šesta. V četrtek je bil za obe plavalki na Ravnah organiziran sprejem, na katerem je med drugimi plavalkama za uspešne nastope čestital tudi župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.
V romunskem mestu Otopeni pa trenutno poteka Evropsko mladinsko prvenstvo v plavanju, na katerem sodelujejo tri plavalke PK Fužinar: Hana Sekuti, Neli Pšeničnik in Nija Gerdej. Nija Gerdej je bila na 200m prsno dvanajsta ter na 50m prsno sedemindvajseta, Hana Sekuti na 200m delfin enaindvajseta in na 100m delfin trideseta, Neli Pšeničnik pa na 50m hrbtno šestintrideseta ter na 200m hrbtno sedemintrideseta.
Vsem plavalkam za izvrstne nastope čestitamo!