Izjemen uspeh mladih nogometašev Fužinarja

Fužinarjeva selekcija U13 se je v času velikonočnih praznikov udeležila trodnevnega mednarodnega turnirja Bayern Soccer Cup 2023 v nemškem Münchnu. 13 igralcev, trenerja Miran Pečnik in Bojan Mravlak ter starši, ki so omogočili udeležbo na turnirju, so se na pot odpravili v petek.

 

Prvi dan je bio namenjen poti v München, namestitvi v hotelu in ogledu Alianz arene. Sobota je predstavljala prvi tekmovalni dan. Po uradni svečani otvoritvi turnirja, se je ekipa v prvi tekmi pomerila z ENJOY FC iz Italije in odlično odprla turnir z visoko zmago 8:2. V drugi tekmi je ekipi nasproti stal še en italijanski predstavnik, ki je prihajal iz Parme. Druga tekma je bila nekoliko težja, a so Fužinarjevi igralci vseeno slavili zasluženo zmago z. 2-1.

Ekipa je tako prvi igralni dan zaključila s polnim izkupičkom in se naslednji dan podala v boj za napredovanje v izločilne boje. Drugi igralni dan je najprej prinesel tekmo s švicarskim Rapid Luganom. Zmaga s 6-2 je pomenila uvrstitev v polfinale, kjer je ekipo pričakal še en švicarski predstavnik, in sicer Luzern FC. Švicarski klib, ki sicer nastopa v švicarski prvi ligi, razpolaga z našim klubom nepredstavljivo količino otrok, v kategoriji U13 ima npr. toliko otrok, da ima v tekmovanja sicer prijavljenih kar 5 ekip. Kljub temu so se jim igralci Fužinarja odlično zoperstavili in odigrali odlično srečanje. Dosegli so celo zmago z 1-0, kar je Korošce popeljalo v veliki finale.
Mladi Korošci niso popustili in v finalu je s 3-0 padla ekipa italijanska ekipa Unione Pol. Virtus Parma, kar je pomenilo, da lovorika za osvojen prestižen turnir potuje na Koroško.
Igralci, trenerja in starši so se domov vrnili v poznih večernih urah, kjer jih je pred letnim bazenom na Ravnah pričakala lepa skupina preostalih igralcev nogometne šole in njihovi starši.