Intervju z mladima koroškima nogometašema

Nik Krebs in Jaka Krevh sta mlada nogometaša Nogometne šole Fužinar, ki sta že člana prve ekipe edinega koroškega drugoligaša. Letos se jima je z mladinsko in kadetsko ekipo po kvalifikacijah uspelo uvrstiti v drugo slovensko mladinsko in kadetsko ligo. Nik Krebs, letnik 2004, je za člansko ekipo zaigral že v sezoni 2020/21. Jaka Krevh, letnik 2005, pa je debitiral letos spomladi. Pred njima je lepa nogometna prihodnost.
E-Koroška: Letos sta se ekipi Fužinarja U19 in U17 uvrstili v 2.slovensko mladinsko oziroma kadetsko nogometno ligo. Kako bo ocenila ta uspeh?
Krebs: To je zgodovinski uspeh NK Fužinarja, z vsem trudom in trdim delom smo si prigarali uvrstitev v 2.SMNL in 2.SKNL.
Krevh: Uvrstitev naših dveh ekip v 2.SMNL in 2.SKNL pomeni za samo Nogometno šolo Fužinarja skoraj zgodovinski uspeh, kar se pa nas samih igralcev tiče, pa je to dodatna potrditev, da smo več kot sposobni igrati na tudi na višjem nivoju nogometa.
E-Koroška: V kvalifikacijah ste z lahkoto premagali Beltince, na obeh dveh tekmah ste zmagali tako mladinci kot kadeti. Sta bili tekmi težki?
Krebs: Tekmi sta bili težki, saj nismo vedeli, kaj pričakovati od nasprotnika. Vsako tekmo posebej smo šli na vse ali nič in to se nam je tudi poplačalo.
Krevh: Jaz osebno se žal kvalifikacij nisem mogel udeležiti, ker sem bil z srednjo šolo Ravne preko mednarodnega projekta Erasmus+ na 12 dnevnemu praktičnemu usposabljanju na jugu Cipra v mestu Limasol. Po besedah in pripovedovanju soigralcev pa bi rekel, da tekme niso bile ravno lahke, poleg dokaj dobre nasprotne ekipe je bil prisoten tudi kar velik psihični pritisk v želji, da nam uspe končno priti v drugo ligo.
E-Koroška: Napredovati bi morali že v lanski sezoni, vendar so se na MNZ Maribor odlocili, da se tekmovanje prekine in da napredovanj v višje lige ne bo ne bo. Kako ste v klubu sprejeli to odločitev?
Krebs: To je bil vsekakor hud udarec tako za trenerje kot za nas igralce kot za klub, saj smo imeli vse v svojih rokah. Kljub temu smo se zbrali in to sezono zaključili zopet v našo korist, korist NK Fužinarja.
Krevh: Lanska sezona je bila sama po sebi polna različnih izzivov za vse nas.
Odločitev MNZ-ja Maribor, da napredovanja ne bo, je bilo za vse nas, tako igralce kot trenerja obeh ekip, veliko razočaranje. Imeli smo občutek izigranosti oziroma smo se počutili prikrajšane za zasluženo napredovanje.
E-Koroška: Vključena sta tudi v člansko ekipo Fuzinarja, ki tekmuje v drugi ligi. Kaj vama to pomeni?
Krebs: Vsekakor si vsak mlad nogometaš želi igranja z člansko ekipo. To mi pomeni zelo veliko, saj si s tem pridobivam izkušnje in to sprejemam kot nagrado za ves trud, ki ga vlagam v treninge.
Krevh: Vključenost v člansko ekipo Fužinarja meni osebno veliko pomeni, saj mi na nek način potrjuje, da sem pri 17.letih na pravi poti razvijanja v boljšega nogometaša.
E-Koroška: Kaj pričakujeta od te sezone tako pri mladinski kot tudi pri članski ekipi?
Krebs: To sezono pri mladinski ekipi pričakujemo kar se da dobre rezultate, čeprav bodo nasprotniki kar težki. Želim pa tudi čim več minut pri članih.
Krevh: Od te sezone pričakujem in si želim, da bi tako pri mladinski kot članski ekipi kotirali čim višje na lestvici.
E-Koroška: Oba imata že izkušnje igranja v 2SNL, kako bi ocenila to ligo?
Krebs: Članske lige se zelo razlikujejo od mladinskih, saj je že način igre drugačen kot tudi igralci, moraš biti še toliko bolj pripravljen tako fizično kot psihično kot pri mladincih.
Krevh: 2.SNL je za moje pojme dokaj močna liga, v kateri si mladi igralci definitivno pridobivamo novih  znanj in izkušenj.
E-Koroška: Trener Mihael Bukovec daje mladim igralcem veliko priložnosti za igro. Kaj vama to pomeni?
Krebs: To mi pomeni zelo veliko, saj to sprejemam kot nagrado za ves trud.
Krevh: Ja, trener Mihael Bukovec nam res daje veliko priložnosti za igro, kar nam kot mladim igralcem ogromno pomeni. Igralci imamo kljub svoji  mladosti občutek njegovega zaupanja v nas, v našo igro in sposobnosti. Čeprav pa se seveda zavedamo, da je naša pot do uspeha še dolga, da si moramo pridobiti še ogromno izkušenj in se moramo še marsikaj naučiti.
E-Koroška: Kakšni so vajini načrti oziroma želje za prihodnost?
Krebs: Prvi cilj je, da uspešno zaključimo čim višje na lestvivi mladinsko ligo hkrati, pa čim več tekem s člani, saj postajam naslednjo sezono članski igralec.
Krevh: Moje želje in načrti za prihodnost v nogometu so priti čim višje, igrati za čim boljše ekipe v Sloveniji in izven meja. Zavedam pa se, da me za tak nivo igranja čaka še ogromno dela, odrekanj. Čas pa bo pokazal svoje.