Informacije za prostovoljce

Organizacije, ki so bile v preteklih dneh, poleg gasilcev, najbolj aktivne na Koroškem pri zagotavljanju prostovoljcev in koordiniranju le-teh, so se povezale z namenom, da bi optimizirali koordinacijo prostovoljcev in zbiranja potreb oz. zagotavljanja delovišč, ker pričakujeo velik naval prostvoljcev. S tem bodo poskrbeli za večjo učinkovitost dela in zagotavljanje varnosti prostovoljcev.
Prva kontrolna točka bo na Prevaljah pri Spar centru, pred Jyskom, kjer se bo razporejalo prostovoljce za tamkajšnje potrebe.
Druga kontrolna točka bo pred vstopom v Mežico.
Dostop v Mežico je za prostovoljce mogoč samo z dovolilnico, iz smeri Prevalj, preko mejnega prehoda Holmec (pri zapori desno), pred Pliberku na odcep za Libuče (levo) in naprej do mejnega prehoda Reht.
Tretja kontrolna točka bo pred vstopom v Črno.
Dostop v Črno na Koroškem je za prostovoljce mogoč samo z dovolilnico, prek Slemena. Avtomobile boste pustili pri Andrejevem domu (Šentvid pri Zavodnju 6, 3325 Šoštanj), od koder bo organiziran prevoz do Črne (8:00-10:00). Tudi prevoz nazaj do Andrejevega doma bo organiziran (predvidoma 15:00-18:00).
Vsi deležniki koordinatorji sodelujočih organizacij prosijo za strogo upoštevanje usmeritev!