Gradovi Kralja Matjaža se selijo v dolino

Tradicionalna prireditev gradnje snežnih gradov Kralja Matjaža bo letos po enoletnem premoru potekala na novi lokaciji in sicer na Matevžavih travnikih pod Stadionom v Črni na Koroškem.

27. prireditev  bo potekala v času med 25. in 27. januarjem. Trodnevno dogajanje se prične v petek zvečer, ko na smučišču v Črni na Koroškem poteka nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža. Osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih gradov in snežnih skulptur tematsko sorodnih legendi kralja Matjaža. Celodnevno gradnjo vsako leto spremlja pester zabavno kulturni program . S prižiganjem bakel in razglasitvijo najlepših gradov doživi celodnevno pravljično dogajanje zvečer svoj vrhunec, ob soju plamenic snežni gradovi dodatno zažarijo.

Nedelja je namenjena otrokom, za katere organizatorji pripravljajo zanimive otroške animacije, lutkovne predstave, pesmice, iskanje skritega zaklada, možnost jahanja in drugo. Podelili bodo tudi nagrade za najboljša likovna in literarna dela na temo kralja Matjaža, ki so jih ustvarjali učenci slovenskih osnovnih šol.