GEN-I največji v Sloveniji, osvaja tudi Koroško

V  zadnjem času se je na Koroškem zelo povečala prisotnost družbe GEN-I, ki sodi med največjega dobavitelja električne energije v Sloveniji. Pred meseci smo na Prevaljah lahko s strani GEN-I spremljali tudi zanimivo predstavitev in razpravo o možnostih izkoriščanja sončne energije v okviru projekta Pametne vasi. Čeprav Koroška sodi med manjše slovenske regije, pa na gospodarskem področju ni zanemarljiva, saj je tod živi 71 tisoč prebivalcev in je skoraj 5500 gospodarskih subjektov različnih velikosti. Precej gospodinjstev in malih podjetij pa je je GEN-I nagovoril tudi z znižanjem cen električne energije za 15 odstotkov v času vladnih ukrepov ob epidemiji koronavirusa, hkrati pa v tej družbi zagotavljajo, da bodo najcenejši tudi po obdobju znižanja cen.

GEN-I je največji dobavitelj električne energije na domačem trgu. Med vsemi je lani prodal največ električne energije končnim odjemalcem. Dosegel je največji, 18-odstotni delež na celotnem maloprodajnem trgu in tako po letu 2017 spet prevzel vodilni položaj.

KOROŠKA NI ZANEMARLJIVA REGIJA

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je v letu 2018 imela koroška regija najvišji razpoložljivi dohodek na prebivalca v državi  (12.970 evrov), sledili sta ji jugovzhodna Slovenija (12.343 evrov) in osrednjeslovenska regija (12.199 evrov).  Razpoložljivi dohodek gospodinjstev je skupni dohodek gospodinjstva po davčnih in drugih odbitkih, ki je na voljo za porabo ali varčevanje, deljen s številom članov gospodinjstva in na Koroškem je bil v tem letu kar za 9,2 odstotka višji kot je bilo povprečje v Sloveniji. 

GEN-I že četrto leto zapored ostaja krepko na prvem mestu tudi pri prodaji gospodinjskim odjemalcem, kjer ima 24,6-odstotni tržni delež. Podatki o tržnih deležih na maloprodajnem trgu, ki jih je objavilo Ministrstvo RS za infrastrukturo, dokazujejo, da se zaupanje potrošnikov v GEN-I povečuje, njegov položaj na trgu pa krepi.

»Zaupanje je temelj za partnerstvo. Naši uporabniki vedo, da so vedno na prvem mestu. V GEN-I že več kot deset let ponujamo zanesljivo oskrbo z električno energijo po najugodnejših cenah. Tudi ob izbruhu epidemije smo kot prvi dobavitelj cene električne energije takoj znižali za 15 odstotkov, zaradi česar smo danes z naskokom najugodnejši dobavitelj,« je dejal dr. Robert Golob, predsednik uprave GEN-I. Vsi odjemalci so znižane račune prejeli že za marec.

Dr. Robert Golob, direktor družbe GEN-I: »Zaupanje je temelj za partnerstvo.«

Marca je bil GEN-I ponovno izbran za najbolj zaupanja vredno blagovno znamko med ponudniki električne energije. Priznanje Trusted Brand 2020, ki ga je prejelo v eni od največjih evropskih potrošniških raziskav, je že sedmo, ki ga je GEN-I prejel kot zmagovalec med dobavitelji elektrike v Sloveniji.

OK