Gasilci PGD Mežica dobili novo predsednico

V Mežici so včeraj na 125. rednem letnem občnem zboru PGD Mežica izvolili novo
predsednico in sicer Renato Komar. Pred tem je to funkcijo opravljal Mihael Pavše, poveljnik pa ostaja Klavdij Čapelnik.

 

 

Nova predsednica PGD Mežica Renata Komar je ob izvolitvi med drugim povedala naslednje:

“Najprej bi se vam rada zahvalila za zaupanje, ki ste mi ga izkazali s tem da ste me podprli pri moji kandidaturi za predsednika PGD Mežica. V zadnjih letih sem bila zelo aktivna in ni bilo dneva, ki ga ne bi preživela v našem gasilskem domu, zato mi delovanje društva ni neznanka .Aktivno sem vključena v operativo, delo z mladimi, delo z ženskami, pa tudi z veterani dobro sodelujem.

Kar se tice finančnega poročila za leto2023, se moram najprej sestati z upravnim odborom, da pregledamo dejansko poslovanje in sestati z županom da se pogovoriva o dotacijah Občine Mežica. Šele nato bomo skupaj z upravnim odborom lahko sprejeli finančno poročilo za leto 2023, ki pa bo dostopno vsem članom.

Tudi plan dela za leto2023 bom izdelala skupaj z upravnim odborom. Lahko pa vam na kratko predstavim svojo vizijo. Prizadevala si bom za dobro sodelovanje med člani, saj bomo vsi morali krepko zavihati rokave, da bomo lahko dobro finančno poslovali, kajti potrebno bo odplačevati novo vozilo, ki ga pričakujemo, prav tako pa moramo še zaključiti nedokončana dela v domu. Velik poudarek si želim dati na mlade v gasilstvu, saj z mladimi bomo v društvo pridobili največ bodočih operativnih članov .Prav tako je moja želja aktivno vključevanje veteranov, saj imajo veliko izkušenj na področju gasilstva in tudi na splošno, s tem pa lahko ogromno doprinesejo v društvo. Delala bom na tem, da se povežemo z drugimi društvi, ki delujejo v naši občini. Upam pa tudi na dobro sodelovanje z sosednjimi gasilskimi društvi. Na zadnjem članskem sestanku sem našim članom rekla da bom delala z manj besedami in več dejanji, zato bi se vam rada še enkrat zahvalila in zaključila s citatom iz Malega princa:

KDOR HOCE VIDETI,MORA GLEDATI S SRCEM.
BISTVO JE OCEM NEVIDNO.
MNOGO TEŽJE JE SODITI SEBI KOT DRUGIM.
CE USPEŠ SODITI SEBI, POMENI DA SI PRAVI MODREC.
OD VSAKEGA SMEŠ ZAHTEVATI LE TO KAR ZMORE.”