Fužinar na Prevaljah premagal Bilje

Nogometaši Fužinarja so sinoči sklenili jesenski del sezone v 2.SNL. Tekma 18.kroga proti Biljam je bila sicer že tretja tekma drugega dela sezone 2023/24, tako da bo spomladi odigrano le dvanajst krogov. Z zmago s 3:1 so se nogometaši Fužinarja prebili na enajsto mesto, imajo 19 točk. S to zmago so na nek način ‘rešili’ to polsezono, saj bi v primeru poraza prezimili na predzadnjem, petnajstem mestu. Razlika med enajstim in petnajstim mestom namreč ni velika, le dve točki, tako da se spomladi obeta srdit boj za obstanek. Jesenski prvak je z 39 točkami postala Nafta 1903, pred drugimi Beltinci Klima Tratnjek imajo Lendavčani tri točke prednosti.

 

Maloštevilni gledalci, zbralo se jih je kakšnih sto, so na Prevaljah videli odlično igro in zmago edinega koroškega drugoligaša, ki je po prvem polčasu vodil z dvema goloma prednosti. Obakrat je iz enajstmetrovk zadel Matija Carl in sicer v 20. in 32.minuti.

Gostje so znižali v 47.minuti, ko je bil prav tako iz enajstmetrovke uspešen Franci Perko, ki sicer po mamini strani izhaja iz Črne na Koroškem.

Tekma je bila spet odprta, kljub nekaterim zrelim priložnostim Ravenčanov je bil zmagovalec negotov.

Ko pa je Anže Turičnik z lepim strelom z razdalje v 85.minuti dal še tretji gol za Fužinar, je bila tekma odločena. Tri točke so zasluženo ostale na Koroškem.

Trener Fužinarja Mihael Bukovec je bil z igro svojih varovancev zelo zadovoljen:

“Fantje so odigrali izredno kakovostno tekmo proti ekipi Bilj, si že v prvem polčasu priigrali lepo prednost dveh zadetkov po upravičeno dosojenih enajstmetrovkah. V prvem polčasu smo imeli še 2-3 priložnosti, v enem napadu dvakrat zadeli vratnico. Za prikazano, pristop odnos fantom vse čestitke, kajti nasprotnika smo v prvem polčasu nadigrali v vseh elementih nogometne igre. Zgodil se nam je sicer majhen padec koncentracije, ampak je naš vratar Marčič nevarno situacijo rutinirano rešil.

Ob polčasu smo se dogovorili, da nadaljujemo v visokem ritmu, vendar smo po prekršku v našem kazenskem prostoru  gostom dovolili, da so se nam z golom iz enajstmetrovke približali. Z nekaterimi menjavami smo potem držali visok ritem igre skozi celoten drugi polčas. Zopet smo v enem napadu dvakrat zatresli okvir gostujočih vrat, žoga ni hotela v gol. Na koncu nam je po strelu z razdalje le uspelo.

Za igro, odnos, borbenost fantom vse čestitke. Priložnost so dobili tudi mladi igralci, ki zelo napredujejo iz tedna v teden, so zelo kvalitetni. Na tej poti bomo vztrajali tudi spomladi.

Kar se tiče polsezone, je bila zelo dolga, naporna. Z 19 osvojenimi točkami smo delno zadovoljni. Ta ekipa je sposobna več, po mojem mnenju bi morali imeti vsaj 25 točk. Glede na to, da smo druga najmlajša ekipa v ligi, pa je to pričakovano. Fantje so obljubili, da bodo pridno trenirali naprej v prihodnjem obdobju, poskušali bomo nadoknaditi te manjkajoče točke, da bo Fužinar še naprej igral v drugi ligi.

V sredo nas sicer čaka še pokalna tekma proti Radomljam. Prvoligaša spoštujemo, ga bomo pa poskušali presenetiti.

Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem v klubu, upravnemu odboru, predsedniku, društvu, prostovoljcem, ki jih imamo zelo radi, ki nam pomagajo. Vemo, da so v Sloveniji težki časi za nogomet, še posebej v drugi ligi. Sem jim hvaležen za vsak trenutek, ki ga preživijo z nami, da nam omogočajo, da ti fantje lahko zastopajo Ravne v drugi ligi, da imajo Ravne drugoligaša.”