Fužinar zmagal v Grosuplju

V 9.krogu prvenstva 2.SNL so nogometaši Fužinarja gostovali v Grosuplju, kjer so se pomerili z domačim moštvom Brinje Grosuplje. Končni izid je bil 3:2 za Ravenčane, ki so zmagali popolnoma zasluženo, saj so imeli večji del tekme tako igro kot rezultat pod svojo kontrolo. Nekoliko slabše so odigrali le zaključne minute tekme, vendar so na koncu le zdržali nalete domačih in se veselili treh zelo pomembnih točk.

 

Igralci Fužinarja so odlično otvorili tekmo. V 5.minuti je domačo obrambo na levi strani preigral Cener, branilec Abdić ga je v kazenskem prodoru zaustavil s prekrškom. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Svržnjak, ki je poslal žogo v eno, domačega vratarja Kisovca pa v drugo stran.

Domači so izenačili deset minut kasneje. Džajić je izkoristil pasivnost gostujoče obrambe, ki ga ni pokrila. Na koncu akcije je preigral še vratarja Marčiča in žogo poslal v prazno mrežo.

Po prejetem zadetku so Ravenčani počasi spet prevzeli pobudo in v 28.minuti znova povedli. Plaznik je z dvema hitrima kratkima podajama s soigralcema izigral domačo obrambo, potem pa je s kakšnih petnajstih metrov žogo poslal pod prečko domačih vrat.

Tudi drugi polčas so Ravenčani začeli z zadetkom. Po podaji Cenerja na drugo stran je Pesjak žogo najprej sprejel, potem pa je z dobrih dvajsetih metrov z izjemnim strelom premagal Koprivca.

V nadaljevanju polčasa večjih priložnosti na obeh straneh ni bilo, obe ekipi sta si pripravili nekaj polpriložnosti, več Fužinar. Težko igrišče, natopljeno z vodo, je preprečilo boljšo kombinatoriko in zaključke akcij.

V 86.minuti so po gneči v kazenskem prostoru Fužinarja domači znižali, strelec je bil Djelovci. V zadnji minuti sodnikovega podaljška pa so skoraj izenačili, strel Puciharja je zaustavila prečka.

Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec povedal naslednje:

“Najprej čestitke obema ekipama za prikazano igro na zelo težkem igrišču. Domačim zahvala, da so nam šli na roko zaradi preložitve tekme na današnji termin in da so se do nas po tekmi kljub porazu vedli zelo športno in fer. Menim, da smo imeli več ali manj tekmo skozi vso srečanje pod kontrolo, razen nekaj zadnjih minut po prejetem drugem golu. A smo se kljub vsem naletom in razumljivo, igri domačih ‘na silo’, srečno in spretno obranili. Zelo pomembna zmaga, katero bo treba v sredo potrditi. Našim fantom za prikazano, pristop, borbenost in željo, danes kapo dol. Vsi po vrsti si zaslužijo pohvalo, to je pot, po kateri želimo hoditi. Ko se jih ne omenja, ponavadi delo opravijo z odliko…Zaradi obeh ekip in fer odnosa so imeli sodniki na tem težkem igrišču težko delo, ki so ga opravili z odliko, niso ‘rinili’ v ospredje, zato čestitke tudi njim.”

Zmaga Fužinarja je izredno pomembna, saj so se ravenski nogometaši po štirih zaporednih porazih z zmago znova približali sredini lestvice. Sedaj so na dvanajstem mestu z devetimi točkami, kolikor jih imata tudi Rudar na desetem in Jadran na enajstem mestu.

Že v sredo igra Fužinar zaostalo tekmo z 8.kroga Aluminijem, nato pa v soboto tekmo 10.kroga z Nafto. Obe tekmi bosta na Ravnah, pričeli se bosta ob 15.30h.