Fužinar z visoko zmago do prvih treh točk v novem prvenstvu

V drugem krogu prvenstva 2. SNL so nogometaši ravenskega Fužinarja pred domačim občinstvom prišli do prvih treh točk v novem prvenstvu.  Z rezultatom 5:2 so premagali Bilje, ki jih je v lanskem prvenstvu premagalo dvakrat. Tokrat pa so bili igralci Fužinarja boljši in so zasluženo zmagali z visokim izidom. Fužinar je tekmo furiozno odprl, že po petnajstih minutah je vodil s 3:0. Prvi gol je dal v 9.minuti Faris Zubanović, ko je po predložku Offeija z mojstrskim zadetkom v stilu Marca van Bastena popeljal domače v vodstvo. Nato je na sceno stopil Chris Cener. V 10.minuti je po hitrem protinapadu sam stekel pred gostujočega vratarja in ga rutinirano, v maniri rastnih strelcev,  premagal s strelom v njegov spodnji desni kot. Malo kasneje pa je Cener z roba šestnajstmetrskega prostora še enkrat zadel s prefinjenim strelom v vratarjev desni zgornji kot. Ta gol je bil plod lepe kombinatorike celega ofenzivnega dela ekipe. Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma. Ravenčani bi lahko povišali vodstvo, vendar Zubanović ni uspel spraviti žoge mimo branilcev do popolnoma samega Cenerja na nasprotni strani, malo zatem pa je zatresel prečko. Gostje so se “prebudili” po tridesetih minutah igre. Takrat pa se je s tremi obrambami izkazal domači vratar Tilen Marčič, ki se vrača v vrhunsko formo.
V drugem polčasu so gostje pričakovano pritisnili, šli so na vse ali nič. Kmalu so prišli do enajstmetrovke, ki pa jo je izvrstni Marčič obranil. V 53.minuti so le znižali, ko je Bamba Susso izkoristil nepazljivost domače obrambe. Toda že pet minut kasneje je Zubanović vodstvo Fužinarja spet vrnil na tri zadetke prednosti. Po lepem predložku Posinkovića Offei najprej ni uspel zadeti, odbito žogo pa je za golovo črto le pospremil Zubanović.
V 65.minuti je Zubanoviću,ki je poleti na Ravne prišel prav iz Bilj, uspel klasični hat trick. Tekma je bila takrat dokončno odločena. Sledile so številne menjave, tempo igre je do konca nekoliko padel. V 89.minuti je Bamba Susso postavil končni rezultat 5:2. Za Fužinar bi lahko v tem delu igre zadela odlični organizator igre Milan Place, njegov strel je vratar izbil v kot ter mladi Dejan Fink, ki bi lahko zadel z bližine po podaji s strani.
Po tekmi je trener Fužinarja Mihael Bukovec povedal naslednje: “V tekmo smo krenili trdno odločeni, da točke tokrat ostanejo doma. Sanjsko smo odprli tekmo in že v prvih petnajstih minutah dali tri gole. Začetek drugega polčasa ni potekal po naših notah, a se je z obrambo enajstmetrovke izkazal Marčič, po znižanju gostov pa danes izvrstni Zubanović ni dovolil gostom, da se vrnejo v tekmo. S tremi goli je na najlepši način potrdil zakon bivšega.
Lep obet za naprej so danes na igrišču pokazali mladi Fužinarjevi igralci.
Čestitke gredo vsem, ki so danes stopili na igrišče. Še posebej slavljencu 17.rojstnega dne Matiji Založniku, ki je danes debitiral v 2. SNL. Seveda pa tudi našim zvestim navijačem, ki so nas glasno vzpodbujali skozi vso tekmo.”
Tekma je bila zelo gledljiva, na visokem nivoju, gledalci so lahko uživali v številnih zadetkih in priložnostih, lepih akcijah. Fužinar je pokazal poletno igro, faza napada je bila vrhunska, nekoliko slabše je bilo v fazi defenzive. Vsekakor je ta zmaga lep obet za naprej ter pokazatelj, da se lahko premaga tudi na papirju zelo močne ekipe.
Trener Mihael Bukovec je z delno spremembo postavitve ekipe glede na tekmo prvega kroga v Dobu popolnoma uspel, redkokdaj je Fužinar nasprotniku “nasul” pet golov. Proti Bilju je Ravenčanom sicer enkrat že uspelo, pred dvema letoma je ob zmagi Ravečanov s 5:0 hat trick uspel Vice Kendašu. Spet so priložnost za igro dobili nekateri igralci Nogometne šole Fužinarja, kar je vsekakor pohvale vredno.
V naslednjem krogu bo Fužinar gostoval v Ajdovščini proti Primorju. Tekma bo v soboto13.8.2022, ob 17.30 uri.